”Rolig säsong”

05 MAR 2017
Skrivet av :

Stefan Edström, spelande tränare. ARKIVFOTO: STERLING NILSSON

Tväråselets AIF avslutade årets seriespel i division 3 med en förlust, 4-7 (1-3, 1-1, 2-3), borta mot Haparanda på lördagskvällen.
– En konstig tillställning. Vi gjorde en av våra bästa matcher för säsongen och förde spelet. Men trots chanser i parti och minut lyckades vi inte vinna, säger Stefan Edström spelande tränare.

Totalt skrapade TAIF ihop 18 poäng. Sex segrar och nio förluster. Samtliga vinster togs på hemmaplan i Älvsbyns sporthall.

– Hallen i Älvsbyn är lite mindre. Hemma har vi en fördel men på bortaplan har vi inte bemästrat de större ytorna. Det är någonting vi får träna på till kommande säsong.

TAIF gjorde comeback i seriespel till denna säsong. Innan dess var den senaste säsongen 2010/2011.
– Vi hade inte satt upp några mål. Men trots allt har säsongen varit givande. Inte minst tack vare det stora intresset. Vi har ofta varit tre målvakter och sällan under 15 utespelare på träningarna. Vi har haft roligt tillsammans med en god sammanhållning, berättar Stefan.

Publiksnittet för TAIF blev också det bästa i serien, i genomsnitt 86 åskådare per hemmamatch.

I tabellen var TAIF bara fyra poäng från en tredjeplats.

Inför kommande säsong ser det lovande ut.
– Jonas Holmgren, vår tränare, har haft ett snack med spelarna och de flesta verkar ha intresse av att fortsätta.

Stefan och klubben hoppas kunna locka fler till laget.
– Innebandy är ju en sport som inte kostar så mycket i utrustning.

Ungdomsverksamheten rullar också på.
– Men spelarna i det äldsta ungdomslaget, födda 2003/2004, har några år innan de är aktuella för seniorlaget. Men vi välkomnar de som vill att vara med på våra träningar.

Åldersspannet i TAIF:s trupp är stort. Ändå finns ett stort antal tonåringar. Tre spelare är födda 01, tre 00, två 99 och en 98. Så det finns påläggskalvar.

Det bådar gott inför framtiden.

Målskyttar TAIF: Mikael Karlsson 2, Marcus Johansson, Robin Enmark.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.