Nu är VM veckan igång

UPPDATERAD med VIDEO: Klockan 16:30 på onsdagen invigdes VM veckan i Älvsbyn. Detta då Kommunalrådet Helena Öhlund tog till orda och förklarade vilket fantastisk VM det skall bli under veckan dels i centrala Älvsbyn, men även givetvis uppe på Höghedens Motorstadium.

Tillsammans skall vi sätta Älvsbyn på kartan denna helg, sa kommunalrådet och hänvisade till det gedigna jobb som Sparbanken Nord, Företagarna på orten och Kommunen skapat genom att samarbeta.

Det här är andra gången på kort tid som Älvsbyns Motorsällskap står värd för VM i skotercross, förra gången var 2015. Men den här gången kommer även EM i skotercross att köras samma helg.

Även Elina Öhman och Petter Nårsa finns på plats och fick svara på ett par frågor om hur det var att komma hem från USA till Älvsbyn och tävla på hemmaplan i helgen.

Tobias Eklund VM-general avrundade invigningen av VM veckan från ett upppyntat släp:

– Att det är oerhört hedrande att få hit två stora mästerskap under en och samma helg/säsong.

Under helgen är det alltså tre mästerskap som körs.

Dels är det FIM World Snowcross Championship där klassen Open (trimmat) tävlar.

Dels är det FIM Woman´s Snowcross World Cup som är ”VM” för damer och slutligen är det FIM Europe Snowcross Championship där de tävlande kör klassen Stock (standardklass).

I Sverige är det just dessa tre klasser, Open, Stock och Damer Stock som ingår i svenska mästerskapen.

Men internationellt är de uppdelade på tre olika mästerskap.

– VM- och World Cup-tävlingarna 2015 var ett unikt tillfälle. Men vi lyckas ändå toppa det med att europamästerskapen 2017 så jag lovar er att helgen vill ni inte missa, avslutar Eklund.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.