Nu är de på plats

Special Olympics Sweden skidlag med Marianne Kortesoja, Oskar Gyllenbåga och Linda Svensson från Älvsbyns Parasport Skidor, på plats i Österrike och på lördag är det invigning.

Så här presenterar Sverige sig vid Special Olympics Games i Österrike 2017 den 14-25/3 2017.

Special Olympics Sweden presenterar ”Sverigelaget” som representerar Sverige vid Special Olympics Games i Österrike 2017. Truppen deltar i sex olika idrotter: alpint, längdskidor, innebandy, floorhockey, konståkning och snöskolöpning.

Hela Sverigelaget

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 19 idrotter. Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar. Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF. Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Fr.v. SWE SKIDOR Team med Freddy,Linda, Lovisa, Oskar, Felix & Marianne

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Hela svenska laget.

Se FB filmer

Arlanda

På väg

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.