Internationella besök i Älvsbyn ökade med 26 procent

Erica Mattsson, VD Swedish Lapland Visitors Board.

Tillströmningen av internationella resenärer fortsätter öka i Swedish Lapland. Procentuellt ökar den mest i Älvsbyn. Under 2016 var ökningen tre procent för hela destinationen men hela 26 procent i Norrbottens Pärla.

Tyskland stod för en ökning på 13 procent beräknat på hela året. Vinterhalvåret i Norrbotten och norra Västerbotten verkar dock speciellt attrahera britter. Vinterbesökarna från Storbritannien ökade med hela 38 procent.

– Det är roligt att jobba i en basnäring som på ett hållbart sätt kan fördubbla sin omsättning på tio år, säger Swedish Lapland Visitors Boards VD Erica Mattsson.

– Dessutom en näring som erbjuder många människor sitt första jobb och en väg in i arbetslivet.

Swedish Lapland har sett en stadig ökning av internationella gäster de senaste åren. Mellan åren 2010 – 2015 ökade omsättningen från 4,1 miljarder till 6,1 miljarder. Målet är 8,2 miljarder 2020.

Gästnätterna ökar för hela Swedish Lapland med tre procent. Många av de lokala destinationerna visar fina siffror. Några som sticker ut är:

  • Älvsbyn + 26 %
    Haparanda +18 %
    Boden + 10 %
    Jokkmokk + 10%
    Sorsele + 10 %

Källa: Swedish Lapland

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.