Höjd tillgänglighet hos Polisen i Älvsbyn

Under hösten 2016 skrev Älvsbyns Kommun och Polisen ett medborgarlöfte, där tillgänglighet, mängdbrott och narkotika var tre fokusområden att prioritera i kommunen.

Älvsbypolisen har öppet

Ett av dessa fokusområden har redan blivit verklighet, där nu Älvsbypolisen har öppet alla vardagar och kvällsöppet till klockan 19.00 på torsdagar.

Från den 29/8 2016 är det Polisinspektör Robert Holtmo som håller polisstationen bemannad, där han sköter den så kallade Front office desken/Reception på vardagar.

Robert Holtmo välkomnar i Front office desken/Reception.

Han är dock inte ensam på Polisstationen, för där har Älvsby Polisen blivit sex poliser från årsskiftet och tillsammans med stöd från närbelägna polisområden finns det poliser i Älvsbyn så gott som dygnet runt.

Unikt i Älvsbyn
Här är alla välkomna, oavsett vad det är. Det som är ovanligt för Älvsbyn del är att det är en Polis som finns på plats alla vardagar för att möta tillgängligheten av polis.

Här är alla välkomna, oavsett vad det är.

På de flesta av landets polisstationer är det civilanställda som sköter kundkontakter hos polisen. Men Polisinspektör Robert Holtmo har inre tjänst som är knyten till stationen och jobbar ej i yttre tjänst.

I och med det så blir han ansiktet utåt för Älvsby Polisen i Front office desken/Reception.

Passärenden, hittegods, vapenlicenser, tips och upplysningar är huvudarbetsuppgiften. Men han fungerar även som allt i allo och hjälper de övriga kollegorna med det mesta som det dagliga arbetet på en station innebär.
-Att möta människor dagligen gör jobbet roligt och den ena dagen är ej den andra lik, säger Robert Holtmo.

Att ge service är en viktig del av en fungerande polisstation och de ökade öppenhållandetiderna på torsdagar hoppas han skall ge innevånare mer tid att besöka stationen efter sin arbetsdag.

På entrédörren är ÖPPETTIDER till POLISRECETIONEN anslagna.

Många ärenden
Under ett år så kvitterar närmare 1000 älvsbybor ut sina pass eller nationellt id-kort på stationen. Nästan lika mycket ärenden har med vapen och jakt att göra.

Ärenden med hittegods och upplysningar ingår även i jobbet vid Front office desk/Reception på Älvsby Polisstation, där även ett och annat tips om något kommer in under öppethållandetider.

Robert Holtmo tycker att hans jobb är ett trevligt och viktigt jobb, där han hoppas att innevånare i Älvsbyn nu även skall ta vara på den ökade tillgängligheten som stationen erbjuder.

ÖPPETTIDER I POLISRECETIONEN ÄLVSBYN 29/8 2016-
(Röda veckodagar STÄNGT)
Telefon 114 14

Måndagar        0900-1500
Tisdagar            0900-1500
Onsdagar          0900-1500
Torsdagar         1100-1900 Kvällsöppet
Fredagar           0900-1500

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.