Guldnålen till Henrik

07 MAR 2017
Skrivet av :

Henrik Wahlberg.

Henrik Wahlberg, ordförande för Norrmejerier, tilldelas LRF:s guldnål, som är ett förtjänstmärke till personer som ”nedlagt ett intresserat och oegennyttigt arbete” inom LRF och lantbrukskooperationen. Dessutom är han valberedningens förslag att ingå i styrelsen för Lantmännen.
Guldnålen överlämnas till Henrik Wahlberg vid nationell eller regional stämma under våren 2017.
– Att motta guldnålen är ett väldigt fint erkännande för många år med uppdrag i LRF och Norrmejerier, säger Henrik Wahlberg, ordförande för Norrmejerier.

En annan nyhet är att Henrik Wahlberg föreslås som ny styrelseledamot i Lantmännen. Styrelsen utses vid Lantmännens föreningsstämma den 4 maj.

– Att jag inte ställer upp för omval till Norrmejeriers styrelse gör att jag är tillgänglig för ett nytt uppdrag. Lantmännen har sin förankring i lantbruket och jag får användning av mina erfarenheter som mjölkbonde och styrelseuppdrag i både Norrmejerier och LRF, berättar Henrik Wahlberg.

Henrik har funnits med i Norrmejeriers styrelse sedan våren 2002 och fick rollen som vice ordförande 2006. Från 2010 har Henrik Wahlberg haft förtroendet som styrelseordförande. Henrik Wahlberg är därutöver styrelseledamot i Sparbanken Nord och i Övertorneå Energi AB.

– Beslutet av kliva av uppdrag i Norrmejeriers styrelse är noga övervägt. Jag är sugen på något nytt vid sidan av arbetet på gården. Dessutom vet jag att det finns andra som är beredda att kliva in i nya roller, säger Henrik Wahlberg.

Fakta Guldnålen:
LRFs förtjänstmärke är en LRF-nål i guld som delas ut till personer, som nedlagt ett intresserat och oegennyttigt arbete inom LRF eller kooperationen. Sedan starten 1946 har LRF delat ut 435 guldnålar. De som får Guldnålen är i allmänhet ledande förtroendevalda i LRF och lantbrukskooperationen. Den som nomineras bör ha lämnat sina uppdrag.

Källa: Norrmejerier

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.