Ett verkligt lokalt Scoop

EXTRA STORT BILDEXTRA: På lördagen fick Älvsbyn Just Nu chansen att se Klöverträskamatörernas Revy 2017 vid deras sista föreställning för året av ”Sexibilitet ett scoop i två akter”.

Flexibilitet är ledordet på de två tidningsredaktionerna som skall genomföra stora besparingar på Klöverträsk Kuriren och konkurrenten Klöverträskbladet.

Många uderliga personer/karaktärer finns med i de två redaktionerna och de slingrar sig fram bland nya löpsedlar och avslöjanden av varandras redaktionsarbete i Klöverträsk, en nyhetsjakt då man båda måste spara och ledstjärnan från deras gemensame chef är ordet Flexibilitet.

Flexibiliteten tar delvis kol på alla mer eller mindre och Anita Telins manus är underbart. Känslan för små lokala nyanser finns hela tiden med från byskvaller till religion.

Vi tar Sonya Thelin Nilssons tolkning av en kontaktsökande äldre dam som en fin karaktär, då hon sätter in en kontaktannons och oj vad allt blir fel. Då alla skall vara flexibila… och allt utspelas på redaktionerna som centrum.

Annonsarbete, fotografering, sidlayout och nyhetsjakt för nya bra löpsedlar och den nya teknikens landvinningar blir till slut ett virrvarv av snårigheter och förvecklingar som lockar till många skratt.

En sammanslagning av två tidningar i Klöverträsk känns som ett förutsett kaos i vår nya mediavärld, där färre skall göra mer till ett så .//mycket//.. lägre pris än man mäktar med.

Betyget på ”Sexibilitet ett scoop i två akter” från oss blir högt (5 av 5). Även om vi inom Älvsbyn Just Nu inte känner igen oss.

Två akter med fikarast, gör att två timmar går fort utan att det blir tråkigt.

Tack Roland, Anne-Li, Eric, Ingela, Anna, Anitha, Harry, Sonya och Mats för bra skådespel. Stig, Mikael och Leif för musiken och Stefan för ljud och ljus.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.