Danskung i Enköping blev Elias

05 MAR 2017
Skrivet av :

I fredags flög tolv tävlande och en lagledare från Dansdraget ner till Stockholm för vidare transport till Enköping för att tävla på danstävlingarna Pepparrotssnurren och Pepparrotsbuggen.

Drygt sexhundra dansare från hela Sverige hade samlats i Fjärdhundraskolans Sporthall strax utanför Enköping. Arrangörsförening var ENA Bugg och Swing

Pepparrotssnurren R
Axel Lindh och Maja Engström tävlade på förmiddagen i Bugg Vuxen R. Axel och Maja fick dansa både kvart och semifinal. De slutade på 9:e plats

Ella och Pontus

Dansdragets juniorpar Pontus Andersson och Ella Lidström hade återigen en riktigt bra dag tillsammans.

I den sammanslagna klassen Boogie Woogie Ungdom R/Junior R blev de en 2:a plats och i Bugg Junior R fick de kliva högst upp på prispallen.

 

Elias Johansson var dagens och Dansdragets egen danskung. Elias och Lisa Lundström segrade både i Boogie Woogie Vuxen R och i Lindy Hop Vuxen R.

Lisa och Elias

Efter succén i Boggie och Lindy bytte Elias danspartner till Frida Grandin som han tävlande med i Bugg Vuxen R. Paret fick dansa kvartsfinal,

semifinal och till sist även final där de slutade på en kanonfin 4:e plats

Pepparrotsbuggen N
Efter pausen drog N-tävlingen Pepparrotsbuggen igång. Sveriges bästa dansare hade samlats så tävlingsklasserna var ovanligt stora och konkurrensen stenhård.

I den stora klassen Bugg 35A startade Dansdraget enda seniorpar för dagen, Kjell Landström och Maria Engström. Kjell och Maria fick dansa uttagning, kvartsfinal och semifinal
och efter särskaiting av 3 par så slutade paret strax utanför finalen på en 8:e plats.

I den ännu större klassen Bugg Vuxen B/Junior A startade 44 par. William Wikström och Moa Johansson slutade på 25:e plats och Pontus Stenberg och Lisa Lundström blev 37:a.

 

Resultat Pepparrotssnurren
BJR
1. Pontus Andersson – Ella Lidström 2 guld

BVR
4. Elias Johansson – Frida Grandin
9. Axel Lind – Maja Engström

BWJR
2. Pontus Andersson – Ella Lidström 2 silver

BWVR
1. Elias Johansson – Lisa Lundström 2 guld

LHVR
1. Elias Johansson – Lisa Lundström 2 guld

Resultat Pepparrotsbuggen
B35A
8. Kjell Landström – Maria Engström

BVB/JA
25. William Wikström – Moa Johansson
37. Pontus Stenberg – Lisa Lundström

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.