Älvsbyn klara för division 2 – jokern ”Jocke” avgjorde

11 MAR 2017
Skrivet av :

Osannolik matchhjälte blev Joakim Lundkvist i sin första match för säsongen.

Älvsbyn klarade avancemanget till division 2. Detta efter en dramatisk uddamålsseger mot STIL med 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) hemma i Älvåkrahallen på lördagen. Segerskytt blev ÄIF:s joker, Joakim Lundkvist, som inte spelat en enda match tidigare under säsongen.
– Närmast osannolikt att Jocke blev matchhjälte. Men segern satt skönt. Division 2 har varit målet. Nu är vi där, säger Mikael Drugge, tränare.

(Bilder från matchen kommer senare)

Erik Öhlund nledde målskyttet.

ÄIF började matchen bäst och tog ledningen genom rutinerade Erik Öhlund.
– Första 10-12 minuterna är vi det klart bättre laget. Sedan kommer STIL igen i slutet av perioden, analyserar Drugge.

Innan första pausvilan hade också gästerna kvitterat.

Andra perioden tog STIL över taktpinnen.
– Men grabbarna svarade för ett solitt försvarsspel. STIL tilläts inte komma in på kassen. Dessutom storspelade Marcus Lundgren i mål, berömmer Drugge.

I motsats till den första perioden var det nu ÄIF som tuggade sig in i matchen och kunde på nytt ta ledningen, genom Joakim Lundkvist.
– Helt otroligt! Vi hade fyra återbud på forwardssidan. Därför ringde jag till Jocke, som inte spelat en enda match denna säsong, och frågade om han kunde ställa upp. Han har tränat med oss under veckan och så blir det han som går in och avgör, säger Drugge.

Inför sista perioden uppmanade han Älvsbyn att spela säkert och enkelt. Dessa instruktioner följde ÄIF till punkt och pricka.
– Det blev lite dramatiskt sista minuterna när STIL plockade sin målvakt och låg på för en kvittering. Men vi redde ut anstormningen.

ÄIF:s segergäng gjorde en riktig arbetsinsats. Ett speciellt plus dock till målvakten Marcus Lundgren.
– Vilken resa han gjort. Inför säsongen tappade vi tre målvakter. Då hoppade Marcus in bara för att vi skulle ha två burväktare på träningarna. Han som inte spelat på nio år. Men Marcus har varit väldigt seriös och verkligen utvecklats stort på kort tid, berättar Drugge.

Direkt efter slutsignalen började ÄIF:s spelare att fira. Själv åkte Drugge hem till Luleå för att se på Luleås match mot Malmö.
– Vi ska träffas till veckan, käka en bit mat och prata om kommande säsong, berättar Drugge.

Målsättningen inför säsongen var att avancera i seriesystemet.
– Jag tycker att ÄIF förtjänar att ha ett lag i division 2. Kanske behöver klubben börja scouta en 3-4 nya spelare för att få den bredd och det djup i truppen som behövs.

Om sin egen medverkan är Drugge osäker.
– Jag trivs jättebra i Älvsbyn. Vi har en härlig stämning i laget. Allt runt omkring fungerar också bra. Det som kan kännas lite jobbigt är pendlingen. Jag har en del förfrågningar från annat håll men stänger absolut inga dörrar, hälsar Drugge.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.