Sparbanken Nords anställda får 5 000 kronor att dela ut till valfritt ändåmål

11 FEB 2017
Skrivet av :

Sparbanken Nord , Framtidsbanken, avsätter de närmsta fem åren 100 miljoner till viktiga verksamheter i Norrbotten. Nu tar banken nästa steg genom att involvera all personal i arbetet med lokal och regional utveckling.
– Personalmiljonen innebär att alla våra medarbetare har 5 000 kr var att dela ut till ett valfritt ändamål i regionen. På detta sätt hoppas vi fånga upp fler goda initiativ, både stora och små, som lätt försvinner i mängden i andra sammanhang, säger Sparbanken Nords vd Gunnar Eikeland.

Medarbetaren bestämmer själv var pengarna ska gå. Det kan vara en förening som fyller en viktig funktion för sina medlemmar, ett välgörande ändamål av något slag eller en eldsjäl med starkt hjärta för regionen som en av medarbetarna vill premiera.

– Det känns jätteroligt att få möjlighet att dela ut pengar till något som jag brinner för, eller någon som jobbar hårt för projekt som ger livskvalitet för andra människor i vår regionen, säger Marina Nilsson som arbetar på kontoret i Piteå. Jag kommer att ge mitt bidrag till Räddningsloppet för att sprida kunskap till barn hur man lär sig krypa under rök och hjälpas åt för att tillsammans övervinna hinder.

Utdelningarna kommer att göras löpande under hela året, runt om i Norrbotten.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.