P4 Norrbotten fyller 40 år – smygstartade med familjärt melodikryss

Sedan mitten av 60-talet har generation efter generation suttit hemma framför radion för att lösa melodikrysset. Under lördagen hade lyssnarna chans att lösa krysset tillsammans med självaste Herr Melodikrysset, Anders Eldeman.

20170211_melokryss_0123

Nästa vecka fyller P4 Norrbotten 40 år. Men redan under lördagen tjuvstartade lokalradion sitt jubileumsfirande tillsammans med radioprofilen Anders Eldeman, som livesände melodikrysset i Kulturens hus. Drygt 500 personer fanns på plats i kulturhuset för att lösa det anrika och familjära krysset tillsammans, och samtidigt få träffa mannen bakom rösten i radion.

20170211_melokryss_0072

– Jag tycker att det är så fantastiskt kul att få komma ut så här och träffa er alla, berättar en glad Anders Eldeman, programledare på Sveriges Radio P4, när han välkomnade alla till veckans kryss.

Innan krysset satte igång passade Eldeman på att berätta några roliga historier för publiken. Men när klockan väl slog 10.03, och signaturmelodin spelat klart, fylldes lokalen av applåder. Efteråt blev det tyst och publiken fattade pennorna, det var dags att starta melodikrysset på allvar. Mellan musikfrågorna passade Eldeman på att gå runt och prata med besökarna.

Efter melodikrysset höll P4 Norrbotten en egen musikquiz, där även Eldeman själv deltog.

På plats i Kulturens hus Luleå var:
Text: Robin Nilsson, Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.