Napoleon på krigsstigen i Bodens skogar

02 FEB 2017
Skrivet av :

Napoleon på krigsstigen i Bodens skogar. Baguettemaffian kom,sågs och segrade i helgens deltävling av Boden kampen den 29 januari.

Napoleon

Foto: Eilert Gezelius

Bodenkampen som är en uthållighetstävling för förare där ett lag bestående av 2-8 bilförare som kör en bil särskilt byggd för ändamålet på en bana under 4 timmar.

Banan ska vara minst 2km lång och får anläggas på så väl en befintlig folkracebanan som en åker eller grusväg.

Varje förare får max köra 10 varv innan man måste byta chafför och här gäller det att både hålla sig på banan, ha snabba byten och hoppas på att bilen håller i hop och hjulen sitter där dom ska efter de 4 timmarna är över.

Så när dagens körning var över stod det klart att Baguettmaffian med sina 100 varv körda blev dagens vinnare.

Bakom Baguettemaffian hittar vi Patrik Lindgren, Tobias Nordin, Timmy Rattamaa och Mikael Lakso-Öhman, de 3 sistnämnda hemmahörande i Vistträsk. Alla håller till vardags på och tävlar i Folkrace för Älvsby MS men för skojs skull byggde i hop en bil för att prova denna form av tävling. Det är Bara Tobias som tidigare deltagit i liknande tävlingar, Tobias som man sett i olika medier med sina Folkrace meriter i snart 20 år men övriga deltagare är rätt nya inom sporten och både Timmy & Mikael började köra folkrace först förra året.

Bilen en Peugeot de döpt till Napoleon, som var helt igenom franskinspirerad med Franska flaggan återkommande i bilens målning och som drog många blickar till sig under tävlingsdagen.

– Vi har till och med fått erbjudanden om folk som vill köpa bilen av oss, säger killarna i Teamet.

Självklart stod även Baguetter på menyn under dagen och planerna att införskaffa baskrar var också en Idé men det var lite svårare att verkligställa hälsar killarna.

Teamet som inte deltog i första deltävlingen av Bodenkampen ligger nu igenom sin första plats i  andra deltävlingen på en total 3:e plats och behöver göra bra ifrån sig även på sista deltävlingen
för att kunna kamma hem totalsegern. Vilket kommer att bli svårt då det måste till att Napoleon plockar hem ytterligare en seger till pojkarna medan Team rally som i dagsläget leder hela tävlingen inte får komma särskilt långt fram i tabellen.

Sista deltävlingen kommer att hållas på Bodens Motorstadion den 12 februari och då hoppas vi att de åskådare som är på plats kommer att se Franska flaggan swisha förbi i många varv.

Text: Sandra Nordin
Foto: Eilert Gezelius

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.