Lyckad kvalpremiär för Älvsbyn

25 FEB 2017
Samuel Lidström gjorde 8-3 ur snäv vinkel.

Älvsbyn inledde kvalserien på bästa sätt. Seger med 8-3 ( 3-1, 4-2, 1-0) hemma mot Rosvik på lördagen.

– Vi gör totalt sett en riktigt bra match, tycker Mikael Drugge, tränare.

Daniel Nyström räddade 27 av 30 skott.

Första perioden präglades emellertid av Hawaii-hockey.
– Jag tror nerverna spökade hos båda lagen, gissar Mikael.

Älvsbyn var dock det lag som skapade mest och efter 6:42 gjorde Daniel Nordlund det viktiga första målet. Bara 56 sekunder senare utökade Anton Lindström till 2-0.

Men glädjen blev kortvarig. Matchuret hann bara ticka ytterligare 23 sekunder innan Rosvik reducerade genom Daniel Bergström.

Efter den lilla målexplosionen återgick matchen till ett ställningskrig. Efter 18:16 fick Älvsbyn möjligheten att spela fem mot tre sedan Rosvik dragit på sig två utvisningar i tät följd. Länge såg ÄIF ut att missa chansen. Men med en (!) sekund kvar av perioden lyckades Magnus Lundström näta. Då i spel fem mot fyra. Ett psykologiskt viktigt mål.

– I andra spelade vi sedan en mycket bra ishockey i 16 minuter, berömmer Mikael.

Under den tiden gick Älvsbyn ifrån till 7-1 efter mål av; Anton Öberg, Anton Lindström, Magnus Lundström och Simon Brännvall.
– Då trodde nog grabbarna att matchen var avgjord och slutade åka skridskor. Men det straffade sig, säger Mikael.

Rosvik nyttjade detta och avslutade mittperioden med två reduceringar genom Andreas Grahn och Joakim Berglund.
– I sista pausvilan hade vi ett snack om att stänga matchen, berättar Mikael.

Älvsbyn hade lärt sin läxa från tidigare möten med Rosvik. Bland annat den gången ÄIF släppte in två onödiga mål i powerplay.

– Därför spelade vi på säkerhet även under numerära överlägen i tredje perioden. Jag sa åt grabbarna att inte chansa i onödan.

Detta återspeglades även när Älvsbyn fick ett fem mot tre-läge även i slutperioden. En period som ÄIF ändå vann med 1-0. Målskytt; Samuel Lidström.

– Jag är nöjd med hela lagets insats. Defensivt fungerade det bra.

Drugge plussar dock lite extra för backen Erik Hedman.
– Han gjorde en prickfri insats.

Även tredjekedjan med Oskar Viklund, Daniel Nordlund och Mikael Kjerrulf splade bra.

En skön seger för Älvsbyn som trots allt saknade tre centrar; Erik Öhlund, Peter Enholm och David Berglund.
– Vi hade bara två renodlade centrar tillgängliga i dag. Men det fungerade bra ändå, tycker Drugge som förstås hoppas att den skadade centertrion snart ska vara tillbaka.

Kvalserien består av tre lag; ÄIF, Rosvik och STIL. Serien spelas med dubbelmöten och segraren går upp till division två.

Älvsbyn har bäddat bra efter lördagens stora seger.