Dansdraget tog flera pallplatser

Ringbuggen och Paradisbuggen GP i Husum, Pontus och Ella hade drag under sulorna

SAMSUNG CSC

Dansdraget plus supportrar reste ner till Husum på lördagen, några mil norr om Örnsköldsvik tidigt i ottan för att tävla.

Tävlingen Ringbuggen och efterföljande Grand Prix-tävlingen hägrade.

Paradisbuggen arrangerades av Dansföreningen Rockringen Övik i Sim – och Sporthallen i Husum.

Dansare från Gällivare i norr till Borås i söder hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Rock’n Roll Boogie Woogie och Lindy Hop.

Tidigt på morgonen ifylldes uppvärmningshallen av dansare som mjukade upp sina danskroppar

SAMSUNG CSC

Uppvärmningslokalen

.
Strax innan tävlingen startade fylldes läktaren med förväntansfulla föräldrar och supportrar.

BBR-och-publiken

BBR-och-publiken

Ringbuggen
Tävlingsdagen inleddes med de allra yngsta dansarna. I Bugg Barn R representerades Dansdraget av två barnpar William Johansson och Nova Lindgren och ett helt nytt barndanspar Hugo Nilsson och Linnea Strand.
Båda paren startade rätt och behöll sin danspuls och tog sig direkt från uttagningen till final utan att behöva dansa extrachans.
I finalen fortsatte de att behålla sin fina puls och Hugo och Linnea slutade på en 2:a plats och William och Nova på 3:e plats.

Sen var det dags för Dansdragets ungdomspar Viktor och Kajsa Nilsson. Även Viktor och Kajsa tog sig direkt från uttagning till final i Bugg Ungdom R och slutade de på en fin 3:e plats.

Axel Lindh och Maja Engström gick i årsskiftet upp i vuxenklass och dansade nu för första gången i Bugg Vuxen R. Axel och Maja nådde sin målbild och fick dansa både kvart och semifinal.
De slutade på 10:e plats

Juniorparet Pontus Andersson och Ella Lidström hade en riktigt bra dag tillsammans. I Bugg Junior R tog de sin allra första segerbuckla och i Boogie Woogie Junior R blev de en 2:a plats.

När Lisa Lundströms ordinarie tävlingspartner i Boogie Woogie har förhinder så hoppar William Wikström in istället. William Wikström och Lisa Lundström tog sig direkt från semifinal i Boogie Woogie Vuxen R till final där det slutade på en fin 2:a plats.

Paradisbuggen Grand Prix
Efter pausen Paradisbuggen igång. Eftersom det var en GP-tävlings så hade de flesta av Sveriges bästa dansare samlats så konkurrensen var stenhård.

I seniorklassen Bugg 35B startade Göran Långström och Astrid Edin. Paret fick slutade på en 11:e plats i semifinalen.

Dansdragets andra seniorpar för dagen, Kjell Landström och Maria Engström, dansade både kvartsfinal och semifinal och slutade på en 10:e plats i Bugg 35A.

I Bugg Vuxen B/Junior A startade Pontus Stenberg och Lisa Lundström, William Wikström och Moa Johansson och före detta Dansdragaren Jon Landström och Sara Karlsson – Alalathi.
Jon och Sara tog sig till final och slutade på 6:e plats, William och Moa dansade kvartsfinal och semifinal och slutade på en 8:e plats, strax utan för finalen och Pontus och Lisa dansade kvartsfinal och slutade på en 13:e plats.

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Resultat Guldsnurren
BBR
2. Hugo Nilsson – Linnea Strand 2 silver
3. William Johansson – Nova Lindgren 2 brons

BUR
3. Viktor och Kajsa Nilsson 2 brons

BJR
1. . Pontus Andersson – Ella Lidström 2 guld

BVR
10. Axel Lind – Maja Engström

BWJR
2. Pontus Andersson – Ella Lidström 2 silver

BWVR
2. William Wikström – Lisa Lundström 2 silver

Resultat Paradisbuggen GP
B35B
11. Göran Långström – Astrid Edin

B35A
10. Kjell Landström – Maria Engström

BVB/JA
6. Jon Landström – Sara Karlsson-Alalaht (Dundretbuggarna)
8. William Wikström – Moa Johansson
13. Pontus Stenberg – Lisa Lundström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.