Blytungt fall för Älvsbyn i seriefinalen

05 FEB 2017
Skrivet av :
Älvsbyn hade chanser men gjorde bara ett mål. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn hade chanser men gjorde bara ett mål. FOTO: KRISTER PALM

UPPDATERAD: Aj, aj, aj! ÄIF Hockey förlorade lördagens viktiga hemmamatch mot Rosvik med uddamålet 1-2 (0-0, 1-0, 0-2). Detta efter att ha slarvat bort segern.

 

20170204_0191
Nu ska resultaten verkligen gå Älvsbyns väg om det ska bli kvalspel.
Till skillnad från tidigare målorgier blev den viktiga matchen mellan ÄIF och Rosvik en tillknäppt historia. Efter en mållös första period tog Älvsbyn kommandot i andra. Hemmalaget dominerade stort vilket skottstatistiken, 19-4, vittnar om. Men effektiviteten var inte som den brukar. Dessutom storspelade gästerna målvakt Thomas Hedenström.
Med tretton sekunder kvar av mittenperioden fick äntligen ÄIF utdelning när Nils Näslund spräckte nollan. Då såg Älvsbyn ut att gå mot en seger.

20170204_0184
Tyvärr bjöds Rosvik på segern. Först fick ÄIF möjlighet att spela fem mot tre utan att lyckas göra mål. Sedan kvitterade gästernas Mattias Ringbjer i boxplay. Segermålet gjordes sedan av Patrik Eriksson precis när Rosvik blivit fulltaliga.
– Vi släpper egentligen in två mål i boxplay, det går inte. Vi har pratat om att man inte får göra så där, båda backarna pinchar. Det var synd att det var en ganska klar offside på målet, men det spelar ingen roll. Det är vårt powerplay och då får man inte släppa till så där, säger Mikael Drugge, till Piteå-Tidningen.

20170204_0168
För att Älvsbyn ska nå kvalplatsen krävs att Hertsörinken besegrar Rosvik samtidigt som att ÄIF vinner sina två återstående matcher mot Kiruna City och Kiruna AIF.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.