Storbrand i Umeå under natten, helt kvarter berört

03 JAN 2017
Skrivet av :

NYA UPPDATERINGAR: Ett larm om en brand i ett gårdshus vid Druidgården på Umeå öst på stan, strax före kl.19 på måndagskvällen, utvecklades till en storbrand under kväll och natt som nu berör nästan ett helt kvarter.

20170103_umea_lb

Läsarbild

Delar av Storgatan, Kungsgatan, Döbelnsgatan, Östra Esplanaden i Umeå är fortfarande på tisdagsmorgonen avstängda och ett 50 tal brandmän från Umeå, Vännäs, Sävar och Holmsund jobbar fortfarande med att släcka branden, som fortfarande vid 09 tiden inte helt var under kontroll. Ingen har skadats och inga boende har måste evakuera.

20170103_umea_karta

Stora skaror av åskådare har följt brandutvecklingen på plats under kväll/natt och polisen har vid flera tillfällen tvingats utöka avspärrningarna då det stört släckningsarbetet.

Stora materiella skador har uppstått då man tvingats riva stora delar husen med grävmaskiner och eftersläckningsarbetet väntas pågå under hela tisdagsdygnet.

Vattenfall flyttade kundservicecentral till Trollhättan
Redan under måndagskvällen flyttade Vattenfall sin stora kundservicecentral i Umeå från en av de berörda fastigheterna, där man servar hela landet dygnet runt till Trollhättan och de ca 300 medarbetarna får vänta på besked om vad som händer med deras arbetsplats.


UPPDATERING TISDAG: Vid 10 tiden på tisdagen meddelades att man hade branden under kontroll och att eftersläckningen pågår större delen av dygnet,

UPPDATERING ONSDAG: Brottsmisstankar efter storbrand
Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet efter storbranden i centrala Umeå.
Vad som orsakat branden är fortfarande oklart. Polisen har inlett en teknisk undersökning. Ett antal vittnesförhör har också genomförts.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.