Stora delar av JVM-truppen bor i Älvsbyn!

Sture Noren. lärare vid Idrottens utbildningscentrum vid Älvsby Folkhögskola.

Sture Noren. lärare vid Idrottens utbildningscentrum vid Älvsby Folkhögskola.

EM, Junior-VM och Ungdoms-EM i skidorientering går i år i Finland. Imatra, i sydöstra delen av landet, står som värd för arrangemanget kommande vecka. Stora delar av den svenska landslagstruppen utgörs av elever från Älvsby Folkhögskola.
– Vi är en stor skara ”Älvsbybor” som ska föra Sveriges färger där. Hela sex tävlande har Nygrensvägen, Älvsbyn, som adress under veckorna; Sofia Westin, Boden, Robin Salén, Luleå, Rasmus Wickbom, Boden, och Simon Eriksson, Umeå åker Junior-VM. Det gör också Vojtech Bartos, utbytesstudent från Mariánské Lázne men då representerande Tjeckien, berättar Sture Norén, lärare vid idrottens utbildningscentrum, Älvsby Folkhögskola.

Gabriel Larsson, Luleå, representerar vid Ungdoms-EM. Ytterligare en Norrbottnisk åkare, Elin Lundgren, Boden, finns med till JVM.

– För flertalet är detta deras första internationella tävling medan andra har rutin av både två och tre mästerskap. Den med mest erfarenhet och bäst resultat från tidigare år är Robin Salén, OK Renen Luleå, som redan har en bronsmedalj från fjolårets JVM-stafett, berättar Norén.

I seniortruppen till EM finns två tidigare elever, Ulrik Nordberg, Umeå och Evelina Wickbom, Boden, med. I den truppen finns också Markus Lundholm Luleå med.

– Sista gemensamma skidorienteringsträningen inför avresan, måndag, gör vi i morgon onsdag 8.30 från Älvsby Folkhögskola. 9.00 Kanis Skidstadion. Flertalet av JVM/UEM-åkarna tävlar också vid Gammelstads tävling lördag den 4 februari, hälsar Norén.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.