Nya drycker från Nyckelbryggerier i Älvsbyn

21 JAN 2017
Skrivet av :

SkiStar Mountain Berries

Vilda bär från Norrland, svenska äpplen och inget tillsatt socker. Det är receptet när skidreseföretaget SkiStar lanserar egna drycker på sina svenska fjälldestinationer. De tillverkas av Nyckelbryggerier i Älvsbyn.

SkiStars nya drycker produceras tillsammans med Nyckelbryggerier i Älvsbyn. Bryggeriet hämtar sitt vatten ur Älvsby källa, vars vattenkvalitet räknas bland de främsta i Europa. All produktion sker i Sverige, med enbart svenska råvaror och svensktillverkade förpackningar, för att minimera klimatpåverkan.

– Vi har över en miljon skidgäster på våra svenska skidorter varje vinter som kör hårt i backarna och behöver fylla på med vätska och energi. Det känns jättekul att kunna erbjuda dem goda och hälsosamma drycker gjorda på våra svenska superbär som verkligen har smak av fjällen, säger Mathias Lindström, marknads- och försäljningsdirektör på SkiStar.

Mountain Berries innehåller kallpressade vilda bär, äpplejuice och källvatten från Älvsby källa och finns i tre varianter: Hjortron, blåbär och lingon. All smak och sötma kommer direkt från de svenska råvarorna i Mountain Berries, som är helt fri från tillsatt socker och aromämnen. Den som hellre dricker bubbelvatten hittar två sorters kolsyrat vatten med Mountain Berries-etiketten. Här är det blåbär och lingon som ger smak och färg.

För barnen finns Valles dryck, en riktig ”enerskiddryck” i praktisk tetra med sugrör. Juice av kallpressade blåbär och jordgubbar står för smaken tillsammans med äpplejuice. Totalt utgör fruktråvaran 60 procent av innehållet, långt över många andra barndrycker där riktig frukt kan stå för så lite som fem procent.

– Många av dryckerna i handeln är fulla av tillsatt socker och syntetiska smaker, men det rimmar illa med en aktiv och rörlig semester i skidbacken. Vi vill ge barn och vuxna alternativ som är goda, hälsosamma och fjällnära, och då passar våra svenska superbär perfekt, säger Mathias Lindström.

En rad vetenskapliga studier har visat på de positiva hälsoeffekterna hos de svenska bären. I en uppmärksammad studie fann fetma- och diabetesforskare i Lund att blåbär och lingon gav ett skydd mot viktuppgång och diabetes typ 2. Samtidigt får den som dricker en 50-centilitersflaska av Mountain Berries Svenska Hjortron halva dagsbehovet av C-vitamin tillgodosett.

Dryckerna säljs hos SkiStar i Åre, Sälen och Vemdalen, liksom hos utvalda restauranger och matbutiker på orterna. Bärdryckerna Mountains Berries säljs i PET-flaskor om 50 centiliter, Valles Dryck i tetra om 20 centiliter.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.