Johannes Hortlund satsar seriöst på framtiden

11 JAN 2017
Skrivet av :

Älvsbykillen Johannes Hortlund totalsegrade i Nyårsknallen, den längdskidtävling som gick av stapeln i Boden under den gångna helgen.

20170111_johanneshortlund_01

Vädret var milt och låg runt nollan men ändå hade de lyckats få fram fina hårda spår runt på Paglastadion, vilket kan vara en av anledningarna till att det var ett högt deltagande under helgens tävlingar.

Hortlund vann först en 3km sprint i fristil med individuell start på förmiddagen, 17 sekunder före Johan Ahlström från Sävast Ski Team och senare också en 6km masstart i fristil.
Det senare loppet 18 sekunder före Jesper Pettersson strömnäs GIF och 41 sekunder före Silvermedaljören från Sprinten.

Av 225 deltagare under nyårshelgens tävlingar återfann vi 5 Älvsby tävlande i de olika klasserna där Hortlund var den av dem som lyckades bäst.
-Jag är väldigt nöjd med min prestation säger han och fortsätter med att kroppen kändes pigg och att det var roligt då det känns att man är på rätt väg.
Hortlund som tidigare haft en del problem i kroppen från sviterna av en hjärnhinneinflammation som han drabbades av för några år sen och som har satt käppar i hjulet för träning och tävling.

Denna tävling anser Johannes vara en fin genomkörare inför kommande helg 14-15/1 då Swecup går av stapeln i Sollefteå.

Hortlund som i år valt att flytta tillbaka till Älvsbyn för att kunna satsa heltid på skid/skidskytte karriären.
–Jag vill göra det seriöst nu framöver, vill ge det en chans och se hur långt man kan komma.
Målet med denna Säsong är att komma till junior-VM och jag ser fram emot att kunna träna på heltid och göra detta helhjärtat.
Text: Sandra Nordin
Foto: Arkivbild

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.