Harry Potter tog Parkskolan 5B vidare

26 JAN 2017
Skrivet av :

STORT BILDEXTRA: I den fjärde och sista kvartsfinalen i ”Vi i femman” möttes Tallbackaskolan 5A i Malmberget och Parkskolan 5B i Älvsbyn, med 23-26 gick segern till Parkskolan.

20170126_vif_puff_1

Stax efter kl.14 på torsdagseftermiddagen äntrade 25 elever och lärare från Parkskolan klass 5B bussen, för att resa till Luleå och den fjärde och sista kvartsfinalen i ”Vi i femman”.

Vid framkomsten bjöds det på studiebesök på P4 Norrbotten där klassen fick träffa många av de röster man hör i P4 Norrbotten dagligen.

Thore Wilhelmsson som lägger in all ny musik i P4 Norrbotten berättade för klassen hur musiken läggs in och hur den väljs ut.
– Bara fyra nya låtar per vecka men det snurrar sedan på med tidigare veckor och det är för att ni skall känna igen musiken och att den blir poppulär.

Sedan fick man täffa Anna Lidé som är programledare i Vi i femman i P4 Norrbotten och André Pettersson som är domare. För att sedan ta en välbehövlig fikarast före själva tävlingen.

Efter rasten gick man i den stora studion och gick igenom vad som händer under den direktsända tävlingen.

Samuel Lindström och Agnes Nilsson iklädda lila t-shirts var de utvalda för Parkskolan klass 5B fick nu svara på Snabbfrågor, A & B-fråga, Matteuppgift, Kändisfrågan (A & B-fråga ställd av kändis),
Ja/Nej frågor o.s.v

En trög start för Parkskolan klass 5B med en viss ledning till motståndarlaget Tallbackaskolan 5A, Malmberget.

Vändes till ett likaläge efter halva tävlingen med 21-21.

Sedan fick man fråga om en person beskriven i ett antal detaljer. Harry Potter var svaret där Parkskolan svarade betydligt fortare än motståndarlaget med högre poäng som resulterade till seger med 26 mot 23.

Agnes Nilsson svarade också på en fråga om kamelers antal pucklar och dess innehåll som då var fett och inte vatten som de andra svarade. Vilket hon hade hört hemma nån gång.

Nu blir det semifinal för laget Torsdagen den 2 februari kl 17.01-18.00 i P4 Norrbotten då vi håller tummarna för Parkskolan klass 5B och fortsatt framgång.

Fakta om ”Vi i Femman”
3 515 klasser deltog i uttagningen i hela landet, varav 91 klasser i Norrbotten. Åtta klasser i varje sändningsområde (25) är nu vidare till de lokala 4:a kvartsfinalerna.
2:semifinaler och Lokal final Tisdag 7 februari 2017. Därefter Fyra Finalprogram och final i Barnkanalen SVT under slutet av mars.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.