Guld och silver på Vinterpokalen

23 JAN 2017
Skrivet av :

Under lördagen samlades gymnaster från Arvidsjaur, Boden, Kiruna, Luleå, Stockholm och Älvsbyn i Arvidsjaur för tävlingen Vinterpokalen.

 

Älvsbygymnasterna hade startande på alla steg, 1-6. Några tävlade sitt steg för första gången och andra för sista.

Många fina serier visades upp under lördagens tävling i Arvidsjaur.  Älvsbygymnasterna ställde upp med 19 gymnaster i 6 olika klasser. Elsa Lundberg gjorde en fantastiskt bra tävling på Steg 5.
– Hon har gjort det riktigt bra på tidigare tävlingar men denna var bara någonting extra, säger en av hennes träningskompisar som agerade tränare och publik under dagen.
Lundbergs fina serier belönades med en delad andraplats tillsammans med Lulegymnasternas Henrietta Stöckel i mångkampen, efter GK Norra Nordens Lova Hagström.
På Steg 5 delades det även ut grenmedaljer för de tre bästa serierna på varje redskap. Hoppguldet gick till Lundberg och så gjorde även barrguldet.
– Elsa, hon är verkligen värd det.
Klubbkamraten Embla Lundström inledde sin tävling med en fin och sammanhängande barrserie vilket ledde till den andra bästa barrserien för dagen på Steg 5, efter Lundberg.
– Emblas barrserie var hennes bästa Steg 5 barrserie som jag kan minnas. Det var jätteroligt att se.
Carmen Efverström och Hanna Andersson tävlade också på Steg 5, för andra och tredje gången, och även de lyckades extra bra med vissa övningar.

På Steg 6 deltog fyra gymnaster. Den enda Älvsbygymnasten tävlande på det steget, Frida Engman, gjorde en bra tävling överlag och vann överlägset.

Debut
Älvsbygymnasterna på Steg 1 – Amanda Lundgren, Astrid Öberg, Elsa Nilsson, Emelia Lundberg och Maja Broström – och Steg 2 – Cecilia Bergman, Meja Burman, Telma Näselius och Varja Nialepka –
bestod av en och samma träningsgrupp.
– De har alla gjort en väldigt bra tävling. Många av dem har gjort sina absolut bästa tävlingsserier, säger en av deras tränare.
I oktober på Lagcupen i Kiruna tävlade Burman och Näselius, tillsammans med Broström, Lundgren, Öberg och några andra träningskompisar, på delar av Stegserie 2.
I lördags var det de två tjejernas första hela Steg 2-tävling tillsammans med Bergman som vid Lagcupen tävlade sin första Steg 1-tävling.
Alla fyra Steg 2-tjejer överträffade sig själva under dagen och Bergman klarade dessutom två nya övningar för första gången.
Steg 1-tjejerna gjorde också riktigt bra ifrån sig och Broströms serier räckte till silver i Steg 1.

Klarad övning
På Steg 3 och 4 tävlade gymnaster från en annan träningsgrupp. Elvira Nilsson, Emilia Grahn och Jonna Grahn tävlade på Steg 3 och lyckades väl, vilket även Donja Nialepka och Minou Boman
gjorde på Steg 4. Nilsson klarade brytningen på matta för första gången på tävling.

Kvalificering
Tre av de Älvsbygymnaster som tävlade i lördags har nu kvalificerat sig upp till nästa stegserie. Det är en bra belöning efter bra serier.
Många av tjejerna som tävlade hade dessutom bara hunnit träna ett fåtal gånger efter juluppehållet. Nu laddar de upp inför nästa tävling som kommer om några veckor.

TEXT: Brittmari Åberg/Älvsbygymnasterna
FOTO: Anders Åberg/Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.