Esperantister möttes

23 JAN 2017
Skrivet av :
Lotta Lauritz, Ersnäs, och Bo Domander, Älvsbyn, i samspråk.

Lotta Lauritz, Ersnäs, och Bo Domander, Älvsbyn, i samspråk.

Söndagen den 15:e januari möttes esperantister i fyrkanten på Kulturens Hus i Luleå för att umgås och delge varandra vad som hänt sedan mötet den 3:e juli hos Lotta Lauritz i Ersnäs.

Anna Svensson och Lotta Lauritz.

Anna Svensson och Lotta Lauritz.

Norrbotten är stort och avstånd, kyla och mörker gör det svårt att träffas så ofta som man skulle vilja.

Älvsbyesperantisterna hade bl.a. haft besök av Ann-Louise Åkerlund, esperantoförbundets vice ordförande. En man på besök i Älvsbyn hade kontaktat oss efter att ha sett reklam, utlagd på biblioteket här.

Gabriel Erixon har fått kontakt med en esperantist i Spanien, de ska träffas när Gabriel med familj åker till Spanien på semester.

Gabriel håller också på att undersöka möjligheterna till att starta en studiecirkel. En esperantist i Boden som Älvsbyns esperantister träffat talade esperanto som om det varit hans modersmål – så det finns förutsättningar för en cirkel.

Gabriel hade med sig en del böcker, en för nybörjare och en tjock bok som han plöjt igenom i vinter, samt Mio, min Mio av Astrid Lindgren. Helt fantastiskt att en bok av vår världsberömda författarinna översatts till ett språk som så få känner till här. Ett språk som är större än vi trott.

Vid träffen närvarade Gabriel Erixon från Luleå, Lotta Lauritz från Ersnäs, Anna Svensson från Roknäs samt Bosse, Iréne och Gunnel från Älvsbyn.

Nästa träff blir i Älvsbyn till våren.
Gunnel Nilsson
Älvsbyn

Gabriel Erixon och Anna Svensson.

Gabriel Erixon och Anna Svensson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.