Direktlinje från Luleå till Göteborg via Sundsvall

31 JAN 2017
Skrivet av :
Jetplan av typen CRJ 200 sätts in av Nextjet.

Jetplan av typen CRJ 200 sätts in av Nextjet.

 

Nextjet och Arctic Airlink startar en ny linje från Luleå till Göteborg med mellanlandning i Sundsvall. Dessutom får sträckan Luleå-Uleåborg-Tromsö jetflygplan.

Nextjet och Arctic Airlink har flygit sträckningen Oulu – Luleå – Tromsö sedan januari 2015. Linjen har varit, och är, en uppskattad del av den interregionala och tvärgående infrastrukturen.
Beläggningen har hela tiden ökat och linjen nyttjas såväl av affärsresenärer som av turister och privatresenärer. Genom att, från den 13 mars, sätta in ett jet-flygplan av typen CRJ 200, med plats för 50 passagerare, lyfts produkten till en ny nivå. Restiden kortas och komforten höjs. Samtidigt ändras sträckningen genom att planen utgår från Luleå till Tromsö via Uleåborg.

nextjet 2

Med samma typ av flygplan och utgåendes från Luleå startas även den 13 mars en linje till Göteborg via Sundsvall. Behovet av resor mellan Luleå och Göteborg är stort, närmare 50 000 resenärer reser mellan städerna årligen.
Genom fler avgångar mellan Luleå och Göteborg knyts städerna ihop än mer och behovet av resor tillgodoses. Som en bonus ges möjlighet att resa till Sundsvall, något som så sent som 2014 var möjligt. Då var linjen mycket uppskattad och antalet resenärer uppgick till över 8000.
– Det känns jättekul att kunna presentera vår nya satsning i Luleå och för Arktiska Europa. Vi har under lång tid haft en mycket god relation med näringsliv, besöksnäring och Norrbottens Handelskammare i regionen och vet att behovet av snabba flygtransporter mellan de tre Arktiska städerna är stort. Att vi dessutom kan erbjuda både Sundsvall och Göteborg som resmål är en styrka. Vi ser en stor tillväxtpotential i för alla tre linjer och tror att jet-flygplanet kommer att tas emot med öppna armar säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet.

Källa Nextjet

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.