Bo Öhlund ny ordförande för Älvsbyns Fastigheter

Bo Öhlund blir styrelseordförande i Älvsbyns Fastigheter.

Bo Öhlund blir styrelseordförande i Älvsbyns Fastigheter.

David Wimander går in som tillfällig VD i det kommunala bolaget Älvsbyns Fastigheter. Bo Öhlund, s, blir ordförande. Det uppger Piteå-Tidningen.

Tidigare i höst sade både förre VD:n Lennart Lundgren och ordföranden Henry Larsson upp sig från sina uppdrag i bolaget. Orsaken var kommunens sparkrav som de ansåg för hårda.

En rekryteringsprocess har inletts. Bo Öhlund går in som styrelsordförande till vidare. Tanken är att han ska bli ordinarie, men det måste formellt klubbas av kommunfullmäktige.

VD-posten tillsätts tllfälligt av David Wimander, senast verkställande direktör för Nelab i Piteå. Han har även varit VD för ett antal företag inom byggbranschen. Wimander hyrs in via det egna konsultbolaget AB Söderut 58 som bedriver verksamhet inom bygg, projektledning, projektutveckling samt verksamhetsutveckling och management.

Öhlund hoppas kunna anställa en ny ordinarie VD före sommaren.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.