ÄIF Hockey tappade ledning

05 JAN 2017
Skrivet av :
Peter Enholm gjorde ett av ÄIF:s mål.

Peter Enholm gjorde ett av ÄIF:s mål.

ÄIF Hockey förlorade den betydelselösa bortamatchen mot Rosvik med 3-5 (2-2, 1-0, 0-3) på onsdagskvällen. Älvsbyn ledde med 3-2 inför sista perioden men klarade inte av att knyta ihop säcken.

Återigen vann ÄIF skotten 35-31 och hade långa stunder det spelmässiga övertaget. Det såg också länge bra ut. Visserligen tog Rosvik ledningen redan efter 26 sekunder genom John Samuelsson. En riktig chocköppning.

Men efter den väckarklockan spelade Älvsbyn upp sig och lyckades vända till ledning, 2-1. Målskyttar; Nils Näslund och Peter Enholm.

Men innan den första perioden var till ända hade Rosvik kvitterat i numerärt överläge. Återigen var det John Samuelsson som hittade nätet.

I mittperioden tog ÄIF på nytt ledningen med 3-2 genom Johan Grönlund i powerplay. Detta i en period som präglades av många utvisningar, fem för Älvsbyn och tre för Rosvik.

Inför de avslutande 20 minuterna hade ÄIF greppet. Men Rosvik ville annat och var det hungrigare laget och vann slutperioden med 3-0.

För Älvsbyn gäller det att ta nya tag i fortsättningsserien som för ÄIF del startar den 14 januari med bortamatch mot Hertsörinken.

 

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.