“Värm huset med mjölk”

19 DEC 2016
Skrivet av :

mjolk

Kobönder föreslås värma sina bostadshus och kalvstallar med mjölk.

Rådet kommer från Linköpings kommun som driver ett projekt om hur större bondgårdar kan energieffektiviseras.

– Mjölken håller 35 grader när den kommer från kon och sedan ska den kylas ner. Genom att koppla på en värmeväxlare kan värmeskillnaden tas till vara. Mjölken från ett hundratal kor räcker för att värma upp ett bostadshus, säger energirådgivare Per Sjöström till Corren.

Kanske något för Älvsbyns mjölkproducenter att nappa på..?

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.