Tilda kom med ljuset till Älvsbyn

12 DEC 2016
Skrivet av :

För exakt 50 år sedan kröntes Kristina Berglund till Älvsbyns första Lucia. I år blev det 17-åriga Tilda Lundberg som fick äran att bära ljuskronan, och tillsammans med sina sju tärnor lysa upp det kalla vintermörkret i Älvsbyn med både ljus och värme. 

20161212_0099

Tilda Lundberg Älvsby Lucia 2016

Tyvärr så låg Elin Hansson som var den åttonde tärnan hemma med hög feber.

– Det känns bra. Det var lite nervöst först för jag trodde inte att jag skulle bli Lucia. Jag tycker att det är kul att vara med i sånt här, och att vara tillsammans med alla det är grymt kul, berättar Tilda efter kröningen.


Foto: Krister Palm

Det var under måndagskvällen som kyrkan fylldes med Älvsbybor som kommit för att delta i högtidsceremonin och lyssna på sånger framförda utav årets deltagare. Framför en nästan fullsatt kyrka kröntes Tilda till ljusets drottning av fjolårets vinnare, Ebba Wiklund.

Kvällens arrangör, Älvsby Lions Club, skänker årets kollektion i kyrkan, och det som luciakandidaterna samlade in under skyltsöndagen, till Tjejjouren Pärlan.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.