Pär Jonsson trappar ner

När Pär Jonsson, på Företagarfrukosten, meddelade att han slutar som näringslivschef blev det tyst i restaurangen på Polar Hotel. Han är en respekterad tjänsteman som vunnit mångas förtroende. FOTO: STERLING NILSSON

När Pär Jonsson, på Företagarfrukosten, meddelade att han slutar som näringslivschef blev det tyst i restaurangen på Polar Hotel. Han är en respekterad tjänsteman som vunnit mångas förtroende. På bilden syns Pär i den roll han trivs bäst med – den nära och raka kontakten med kommunens företagare. FOTO: STERLING NILSSON

Pär Jonsson slutar som näringslivschef.
– Jag är 62 år och vill hinna med andra saker i livet, berättade han i samband med senaste Företagarfrukosten på Polar Hotel.

Pär har sagt upp sig från slutet av januari.
– Men jag kommer att jobba vidare med några etableringsfrågor och andra saker fram till maj. En liten nedtrappning, förklarar han.

Det blir också en del framtida styrelseuppdrag och engagemang i olika former.
– I lagom omfattning. Jag kommer inte arbeta fem dagar i veckan något mer, medelade han.

Beskedet mottogs av de flesta med överraskning. Pär har varit en uppskattad kraft i kommunen som många företagare haft glädje av genom åren.
– Ett tråkigt besked men jag vill passa på att tacka dig för det goda arbete du gjort, sade Jonas Jalar, VD Arctic Falls, och fick medhåll av alla på Förtagarfrukosten. 

Andra personer som Älvsbyn Just Nu varit i kontakt med beklagar också att Pär slutar men respekterar hans beslut.

– Framförallt är han en bra chef men han har också framgångsrikt strategiskt arbetat med att utveckla näringslivet i kommunen. Det blir svårt att fylla tomrummet efter en förmåga som honom, säger  en person.

Andra berömmer honom för hans tillgänglighet, ödmjukhet och ärlighet. Eller som en företagare beskrev.

– Han är en väldigt god lyssnare med goda kunskaper. En person verkligen som inger förtroende. När han slutar förlorar kommunen en nyckelspelare.

Någon ersättare till Pär Jonsson är inte utsedd.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.