Norrlandsmästerskap i gymnastik i Älvsbyn

Lördag den 3 december är det dags för årets Norrlandsmästerskap i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Älvsbyn, i gymnastikhallen på Älvsbyvärken.

20161201_gym_puff

Till Norrlandsmästerskapet är det 17 tjejer anmälda och de tävlar i både Mångkamp och om grensegrar i grenarna hopp, barr, bom och fristående. Gymnasterna kommer från Kiruna, Jokkmokk, Älvsbyn och Luleå och på plats finns det en hel del intressanta namn.

Hemmaföreningen har bland annat med den tvåfaldiga Norrlandsmästarinnan (2014-2015) Jenny Knuts samt Linnea Åberg som senast i helgen vann rikstävlingen Höstpokalen i Falun. Klubbkompisarna Kajsa Söderberg, Anna Nilsson och Elise Pettersson samt Vilma Nyberg från GK Norra Norden har också hunnit visa framfötterna i höst, så det kommer att bli en mycket spännande tävling. Kanske någon som inte omnämns här också kommer att visa framfötterna!?

Nytt för i år är ett tillskott av Norrlandspokalen där gymnasterna tävlar på lite andra krav än på Norrlandsmästerskapet. Det är sju tjejer anmälda till tävlingen och de kommer från Arvidsjaur, Älvsbyn och Umeå. Storfavoriten är hemmatjejen Frida Engman som skrällde och kom tia på Höstpokalen i lördags. De här tjejerna tävlar endast i Mångkamp och det blir spännande att se hur det går även här!

Tävlingarna går samtidigt och kommer att ha en gemensam prisutdelning på eftermiddagen.

Text: Brittmari Åberg/ÄLVSBYGYMNASTERNA

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.