Julfest hos SPF i Älvsbyn

11 DEC 2016
Skrivet av :

SPF Seniorerna Pärlan Älvsbyn bjöd på julfest

De 110 gästerna bjöds på glögg, mandel, russin och pepparkakor och minglade glatt och högljutt en stund innan populäre ordföranden Per Nilsson höll ett varmt välkomsttal.

Så var dags för årets höjdpunkt: ett traditionellt Luciatåg från Västermalms förskola! Glada och spontana tågade de in medan de sjöng stämningsfulla och roliga lusselåtar.
De var alla så duktiga och de fick publiken i stämning inför årstidens högtider: advent, lucia, jul och nyår. De sjöng flera vackra sånger – de var alla helt fantastiska!

102

Så inledde SPF:s egen sångkör med Vi tänder ett ljus i advent innan Anna-Karin Thorngren höll en julbetraktelse. Den avslutades med att kören framförde Carolas Himlen i min famn.
Körledaren Christina kan känna sig nöjd med årets körarbete.

104

Medan jultallrikarna bars ut på borden spelade Stig och ukulelegänget till svängiga allsånger bl.a. Bjällerklang, Sjömansjul på Hawaii och Julen är här (Rocking Around the Christmas Tree).
Jultallrikarna var rikligt fyllda med massor av fräsch julmat, som festkommittén ordnat.

106

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under den behövliga bensträckaren efteråt fortsatte glada samtal och gjordes nya och gamla bekantskaper. Att det blir många nya medlemmar gläds alla åt. SPF-kören sjöng sånger som passade för evenemanget: Staffansvisa från Norrland och flerstämmiga God Jul till exempel och därefter passade ordförande Per på att berätta om föreningen. Han nämnde arbetet med att behålla varmvattenbassängen i Älvsbyn och insatser för seniorerna, men även aktiviteter som, kör, bowling, ukulele, berättar-träffar och veckopromenader. Från centralt håll har landets alla SPF-hemsidor stängts, men de ska snart förnyas.
Kaffe med mycket och gott fika serverades innan det var dags för stor lotteridragning och gästerna kunde gå hem efter en glad och god dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Text: Inger Bostrom/SPF
Foto: Per Nilsson/SPF

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.