Delikatessfabriken vann prestigefyllt pris

08 DEC 2016
Skrivet av :
Stefan och Ann-Chatrine Andersson.

Stefan och Ann-Chatrine Andersson.

Ägarna av Delikatessfabriken i Vidsel har av Norrbottens konsumenter utsetts till årets mest företagsamma i en tävling som arrangeras av Svenskt Näringsliv.

– Jättekul! Det känns verkligen hedrande, säger Ann-Chatrine Andersson som startade verksamheten med Stefan Andersson.

Efter ett urval av företag blev Delikatessfabriken finalnominerade. Vinnaren utsågs sedan genom en omröstning på Internet.

– Jag tackar alla som röstat på oss. Det är fantastiskt inspirerande, säger Ann-Chatrine.

I samband med segern har Delikatessfabriken fått en lång lista med kommentarer från alla som röstat på dem.
– I morgon ska det bli kul att läsa alla kommentarer, säger Ann-Chatrine.

Nyligen köpte Foodmark 60 procent av aktierna i Delikatessfabriken.

– Det blir bra. Moderbolaget Agra är norskt och familjeägt. De har samma tänk som oss. Genom deras medverkan kommer produktionen och omsättningen att ökas. Det innebär fler arbetstillfällen i Vidsel. Det skapar utvecklingsmöjligheter, förklarar Ann-Chatrine.

Vad har ni för framtidsplaner?
– Nu ska vi landa i det här först. Vi har hållit på i 19 år, Men jag brinner mycket för byautveckling och vi äger ju gamla OK-fastigheten. Men vi får se vad som händer, säger Ann-Chatrine lite hemlighetsfullt.

I år omsätter de 19,5 miljoner kronor, har 28 procent av marknaden för våta såser i Norrland och tio anställda. Dessutom tre säljare och en säljledare på provision.

Delikatessfabriken producerar 14 olika produkter som tappas på flaska, bland annat hamburgerdressing, vitlökssås, aioli, tzatsiki och senaste tillskottet: en chipotlesås. Men fortfarande är bearnaisesåsen huvudprodukten och utgör hälften av försäljningen.

Fem blev nominerade till slutomgången av tävlingen Årets mest företagsamma människa. De övriga fyra var Kalle Outinen, Outinens Potatis, Haparanda, Christina Skoog, Skoogs Handel, Piteå, Anders Hellman, Subar, Luleå och Joel Andersson, Städakuten i Norr, Boden.

Det är femte året som Svenskt Näringsliv arrangerar tävlingen i Norrbotten. Tidigare vinnare är Britta Jonsson Lindvall, Treehotel i Harads, Olle Henriksson, Vinab i Överkalix, Peter Aasa, Quality Hotel Lapland i Gällivare och Elisabeth Landby, Sole Event i Gällivare.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.