Dansdraget på DM-Guldsnurren

I lördags åkte Dansdraget plus supportrar till Skellefteå för att tävla. R-tävlingen Guldsnurren och DM för Norr och Västerbotten arrangerades av Skellefteå Dansklubb och hölls på ”Rotan” i Skellefteåhamn.

Dansare från dansklubbarna i Norr- och Västerbotten hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop och West Coast Swing.

Guldsnurren
Dagen inleddes med R-tävlingen Guldsnurren där Dansdraget presenterade ett helt nytt barndanspar. William Johansson och Nova Lindgren som fick dansa både uttagning och extrachans i Barn Bugg R och de slutade sen på 8:e plats (strax utanför final) på sin allra första tävling. Bra dansat och det bådar gott inför en fortsatt danskarriär.

I sin allra sista tävling på ungdomsnivå så dansade Viktor och Kajsa Nilsson final. I januari 2017 kliver de upp till juniornivå. Paret slutade på en 4:e plats i Bugg Ungdom R.

I Bugg Junior R har vi nu vant oss med dubbelsegrar. Segrade gjorde Axel Lind och Maja Engström och 2:a blev Pontus Andersson och Ella Lidström. Axel och Maja går upp till Vuxenklass efter nyår.

Dansdragets par i Bugg Vuxen R-klass jobbade tyvärr i helgen så där blev det inga resultat.

Efter buggen drog boogie woogien igång

I den sammanslagna klassen Boogie Woogie Junior R och Vuxen R tävlade William Wikström för första gången. Han dansade med ”veteranen” Lisa Lundström eftersom hennes ordinarie partner Elias Johansson jobbade. En något chockad William fick tillsammans med Lisa efter finalen kliva fram som segrare. Pontus Andersson och Ella Lidström som är juniorer blev 5:a.

I Boogie Woogie 35+R dansade Roger Bergman och Mona Dahlberg final. Paret slutade på 3:e plats.


DM för Norr- och Västerbotten
Efter pausen drog DM:et för Norr och Västerbotten igång och där deltog Dansdragets nationella dansare.

Bäst lyckades Kjell Landström och Maria Engström som blev 3:a i DM Bugg 35+. Roger Bergman och Mona Dahlberg blev 9:a och Göran Långström och Astrid Edin blev 10:a.

I DM Bugg Vuxen lyckades förde detta Dansdragaren Jon Landström bäst. Han dansar nu för Dundretbuggarna i Gällivare. Jon Landström och Sara Karlsson-Alalahti fick dansa final med både slow och snabb runda och slutade på en fin femte plats. Pontus Stenberg och Lisa Lundström blev 10:a och William Wikström och Emmy Engström blev 11:a i den hårda konkurrensen med både A och B-dansare.

Resultat GuldsnurrenBBR 8. William Johansson – Nova Lindgren
BUR 4. Viktor och Kajsa Nilsson
BJR 1. Axel Lind – Maja Engström 2 guld
2. Pontus Andersson – Ella Lidström 2 silver

BWJR /VR 1. William Wikström – Lisa Lundström 2 guld
5. Pontus Andersson – Ella Lidström
BW35+ 3. Roger Bergman – Mona Dahlberg 2 brons

Resultat DM Norr och Västerbotte

DM BV 5. Jon Landström – Sara Karlsson-Alalaht DFDB
10. Pontus Stenberg – Lisa Lundström
11. William Wikström – Emmy Engström

DM 35+ 3. Kjell Landström – Maria Engström 2 brons
9. Roger Bergman – Mona Dahlberg
10. Göran Långström – Astrid Edin

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.