Välsorterad och uppskattad sportbutik med egen verkstad och vallningsservice

23 NOV 2016
Skrivet av :
Åsa Palm, Eva Lindbäck och Östen Nilsson visar den populära r-skin skidan.

Åsa Palm, Eva Lindbäck och Östen Nilsson visar den populära r-skin skidan.

Älvsby Sport & Fritid, Sportringen, är en butik med ett brett sortiment. Något som positivt överraskar många besökare utifrån.
– Vi finns på en liten ort. Då gäller det att ha ett sortiment för alla åldrar i olika prislägen, säger Åsa Palm som driver den uppskattade butiken tillsammans med sin syster Eva Lindbäck.
Älvsby Sport & Fritid startades 1984 av systrarnas föräldrar, Östen och Gun-Britt Nilsson och är ett renodlat familjeföretag. I dag är hela familjen delägare, även Åsa och Evas bror Per Nilsson.
Butiken ingår i kedjan Sportringen.
 – Fördelen med Sportringen kedjan är att man inte är bunden till ett visst sortiment utan man styr själv sina inköp. Det tycker vi är en fördel. Dessutom får vi hjälp av Sportringen centralt genom gemensam marknadsföring, berättar Eva.
Ett par gånger varje år besöker Åsa och Eva Sportringens mässor där kedjans olika leverantörer presenterar sitt utbud och olika trender.
– Där läggs grunden men sedan försöker vi också komplettera med saker som älvsbyborna vill ha, men som inte finns med i grundutbudet, berättar Eva.
Lotta och Stina provar ut skidor till Sandra.

Lotta och Stina provar ut skidor till Sandra.

Utöver kläder, skor, sportutrustning och tillbehör erbjuder även Älvsby Sport & Fritid en verkstad. Sommartid servas och repareras cyklar. Vintertid monteras och vallas nya skidor. Många lämnar även in sina skidor för vallning.
– Det är en uppskattad service och vi har personal som är mycket kunniga, berättar Åsa.
David och Krille hjälper dig att få bästa glid och fäste...

David och Krille hjälper dig att få bästa glid och fäste…

Satsningen på Kanis påverkar försäljningen. Det gäller både längd- och utförsåkning i olika former. En nyhet är skidor med skinnremsor av mohair för bra fäste i alla snöförhållanden.
– En annan fördel är att skidorna med mohair är tysta. Vallningsfria skidor med fjäll ger ifrån sig ett läte i vissa fören, berättar Åsa.
Broddar och skor med inbyggda dubbar är en annan populär produkt.
– Icebug är en sko med dubbar som är väldigt säker att gå med när det är halkigt. Det finns dessutom ett skydd som lätt kan sättas på sulan, om man behöver gå inomhus, säger Eva.
Många kunder som kommer utifrån blir glatt överraskade över den välsorterade sport- och fritidsbutiken i Älvsbyn. Den är väl värd ett besök. Inte minst för dig som planerar julklappsinköp.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.