Uppskattad höstfest i Församlingsgården

08 NOV 2016
Skrivet av :
20161102_forsamling_5735

Foto: Sterling Nilsson

Ett 100-tal personer samlades till fin gemenskap, med sång, musik och god förplägnad när Älvsby församling bjöd in både Nyberga och Ugglan till årets höstfest i Församlingsgården.
Boende, familj och personal från Nyberga och Ugglans äldreboenden bjöds in på höstfest i Församlingsgården. Där blev det underhållning i form av sång och musik av församlingens musikaliska förmågor och från köket serverades det god smörgåstårta från Uddens hembageri.

Församlingsvärdinnan Carina Lundberg ansvarade i köket och hade till sin hjälp nysvenskar från församlingens mångkulturella mötesplats.

Församlingsvärdinnan Carina Lundberg ansvarade i köket och fick frivillig hjälp av nysvenskar från församlingens mångkulturella mötesplats. Foto: Sterling Nilsson

-Det är så positivt när vi får träffas över generationer och träffa både vänner och bekanta, säger diakoniassistent Mikael Ågren och tillägger: – Det är helt fantastiskt att se glädjen hos alla.

Mikael Ågren sjöng och spelade nyckelharpa på festen.

Mikael Ågren sjöng och spelade både fiol och nyckelharpa på festen. Till sin hjälp hade han församlingens musiker Ing-Marie Lindgren, sång, tramporgel och piano och Niklas Thornéus, dragspel. Foto: Sterling Nilsson

Kulmen på återkommande sångstunder

Det hela började för fyra år sedan. Älvsby församling anordnade då Höstfesten i samlingssalen på Nybergas äldreboende, som en del av de regelbundna sångträffar församlingens håller i för de boende. Sedan i fjol har man valt att lägga arrangemanget i Församlingsgården och nytt för i år var att både Nyberga och Ugglan var inbjudna.
– Den här höstfesten är väldigt uppskattad, säger Maria Pettersson, aktivitetsledare för Nyberga och Ugglan, och förklarar att de äldre klär upp sig och gör sig fina i håret inför festen. Hon fortsätter: – Det är en mycket bra idé från Älvsby församling och de äldre har i och med detta en höjdpunkt att se fram emot.

Drygt 100-talet kom till årets fest.

Drygt 100-talet kom till årets fest. Foto: Sterling Nilsson

Glädjen delas även av personalen från både Nyberga, Ugglan och Älvsby församling.
– Vi fick verkligen göra gott tillsammans, säger diakoniassistent Mikael Ågren när han sammanfattar festen och passar samtidigt på att ge en eloge till all personal för deras positiva anda.

 

FOTO: Sterling Nilsson och Ing-Marie Lindgren

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.