Ungdomstinget: “Det är ni som är vår framtid”

23 NOV 2016
Skrivet av :
Helena Öhlund, är ledamot i NFR.. FOTO: STERLING NILSSON

Helena Öhlund. FOTO: STERLING NILSSON

Ungdomstinget i Älvsbyn fyller en mycket viktig funktion.
– Det är ju ni som är vår framtid. Era frågor är någonting som vi tar på allra största allvar, sa Helena Öhlund, kommunalråd, när hon hälsade eleverna välkomna till årets ungdomsting på Älvsby Folkhögskola den 9 november.

Att Ungdomstinget är viktigt markerades också av att de flesta chefstjänstemän fanns på plats.
– Vi möter upp med bästa tänkbara laguppställning och är jättenyfikna på vad ni har för funderingar.

“Ni kan påverka”

Helena uppmanade också eleverna att komma med synpunkter.
– Ni kan påverka. En sak som diskuterades redan förra året var nya elevskåp på Älvåkraskolan. Nu har vi avsatt pengar till detta i vår budget. Så nya skåp är på väg och de gamla kommer successivt att bytas ut.
I visionen “Framtidsrika Älvsbyn 2030” målas bilden av ett trivsamt, tryggt och välmående samhälle upp.
– Ni är ju i allra högsta grad en del av den visionen. Vi vill ju att ni ska trivas och så småningom bilda familj i kommunen.

Mycket händer i Älvsbyn

Mycket händer i Älvsbyn just nu. Nya liftar monteras på Kanis. Skidstugan vid längdspåren får nytt kök. Ett nytt hyreshus byggs och ett nytt villaområde tas i bruk.
– Kul också att en 12-årig pojke, Anakin Köppe, har namngett det nya villaområdet som kommer att heta Bäckängen. Det är ännu ett exempel på hur vi vill involvera er unga i bygget av det framtida Älvsbyn.
Helena påminde också om att kommunen har begränsat med pengar.
– Vi kan inte ger er allt vi vill. Pengarna ska räcka till mycket. Men tänk på hur mycket ni redan får; skola, luncher, och alla fritidsanläggningar som finns. Kan vi också tillsammans se till att vara rädda och vårda våra gemensamma saker blir kostnaderna mindre och vi kan göra andra roligare saker för pengarna.

 

Medverkande politiker och tjänstemän:

Magnus Nordström, kommunchef, Jan-Erik Backman, skolchef, Ingrid Karlsson, miljö- och byggchef, Crister Lundgren, IT-chef, Pär Jonsson, näringslivschef, Kjell Tegnelund, fritids- och kulturchef, Birgitta Roos Karlsson, fritids- och konsumentsekreterare, Helena Öhlund, s, kommunalråd, Göran Lundström, centerpartiet, Sture Nordin, socialdemokraterna. Joakim Josefsson, lärare Vidsels skola, Linus Andersson, lärare Älvåkraskolan Älvsbyn.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.