TV-kändis blir delägare i Nyckelbryggerier, Älvsbyn. ”Bättre vatten finns inte på hela klotet”

02 NOV 2016
Skrivet av :
Steffo Törnquist hyllar Nyckelbryggerier och Älvsbyns vatten. "Bäst på klotet".

Steffo Törnquist hyllar Nyckelbryggerier och Älvsbyns vatten. ”Bäst på klotet”.

Steffo Törnquist, främst känd som journalist och programledare i TV4:s morgonprogram men också livsnjutare, har blivit delägare i Nyckelbryggerier. Han kallar sig själv för njutningsapostel och hyllar dryckerna från Älvsbyn.

– Jag har i flera år hållit deras julmust som överlägset godast i Sverige, jag hittade den först på Operakällaren där jag årligen smaskar i mig julbord. Deras bärdrycker är också fantastiska, så jag har lagt namnet Nyckelbryggerier på minnet (en åsikt  som han för övrigt delar med rapparen Petter). Och när jag för ett tag sen sprang på Pelle Linkan, en av mina bästa kompisar från skoltiden i Linköping, som visade sig vara storägare i bryggeriet så blev jag sugen att leka lite med honom igen, säger Steffo till sajten Beertower.

Steffo har länge varit en älskare av diverse drycker. I intervjun med Beertower lyfter han fram kvaliteten hos Nyckelbryggeriers produkter.
– Det fina med att bryggeriet ligger i Älvsbyn är vattnet. Bättre vatten finns förbanne mig inte på hela klotet. Jag ser därför en möjlighet att kunna utveckla bryggeriet också på vattensidan. Varför inte göra sommeliervatten? Jag gör ju egna ostar, korvar och cigarrer sen tidigare, så det ska bli kul att hitta nya smakkombinationer. Men att leka lite med små batchar blir också urkul, designa etiketter, hitta på nya smaker, berätta storys. Vara kreativ helt enkelt.

Steffo lovar skapa egna ölsorter.
– Absolut, men förstås i samarbete med bryggmästaren Mattias, som är en klippa. Vi håller redan nu på att kika lite på olika IPA, APA, lager, pilsner, stout… det är bara vi själva som är begränsningen, säger han till Beertower som frågar vilka favoritöl han har?

– Sen mikrobryggeritrenden tog fart finns ju hur många strålande sorter som helst, och jag testar så många jag hinner under mina resor. Men är jag i Dublin dricker jag sällan annat än Guinness, och i Köpenhamn blir det en klassisk Hof, och spelar jag poker med grabbarna kan jag till och skölja ner spänningen med en vanlig Staropramen. Men tvingas jag nämna en favoritkategori så blir det trappistöl. Det behöver inte vara Westvleteren, som ju allt som oftast anses vara världens bästa öl, en Chimay Bleu duger gott. Samtidigt är den värdelös efter en golfrunda i steksol, då väljer jag hellre vilken lager som helst.

Läs mer på Beertower…

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.