Stationen fortsätter palt-traditionen

02 NOV 2016
Skrivet av :

20150901_palt_puffKonditori Centrum har serverat palt på tisdagar och torsdagar i 50 år. Men efter den tråkiga konkursen riskerade en lång tradition att försvinna. Men nu räddas palt-älskarna av Station fik loppis antikt.

station

” PALT! från och med tisdag så kommer vi att servera palt här. Vit på tisdag och blodpalt på torsdagar, precis som älvsbyborna är vana. Givetvis går det även att ta med lösa paltar. Snälla gulliga ni. Hjälp mig att sprida. Dela gärna och hjärtligt välkomna!”, skriver ägaren Monica Gustafsson på företagets Facebook-sida.

Precis som namnet anger så ligger det nya palt-haket i järnvägsstationen som nästa år blir resecentrum.

”När det gäller palten, så får ni gärna förbeställa antal redan nu. Det är svårt att beräkna hur många som går åt”, uppmanar Monica på samma sida.

Samtidigt som Station fik loppis och antik planerar för den nya satsningen kommer många tröstens ord via sociala medier till Bea Greus, tidigare ägare av Konditori Centrum.

”Så trist att Konditori Centrum gått i konkurs. Bea med personal har gjort ett fantastiskt jobb. Mycket trevligt bemötande, god mat och smarrigt fika och så palten förstås. Och pricken över i de fantastiska tårtorna” , skriver exempelvis Inger Lundberg på sin Facebook-sida.

Hennes inlägg har fått massor av gillanden och sympatiska kommentarer.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.