SPF-senioren populär berättarträff på Fluxen

04 NOV 2016
Skrivet av :
Berättarträffarna i Fluxen är populära och lockade denna gång ett 70-tal åhörare. FOTO: Inger Boström

Berättarträffarna i Fluxen är populära och lockade denna gång ett 70-tal åhörare. FOTO: Inger Boström

 

SPF Seniorerna i Älvsbyn anordnar då och då berättarträffar. De är otroligt uppskattade och ca 70-talet medlemmar och gäster mötte upp på onsdag den 2 november för att höra Ulf Burström från Ica och Janne Lindström från Coop berätta om sina livsmedelsbutiker. Östen Nilsson från Sportringen var också inbjuden för att berätta om halkskydd.

Ulf Burström berättade om nya stället och att Ica i Älvsbyn blir ATG-ombud. FOTO: Inger Boström

Ulf Burström berättade om nya stället och att Ica i Älvsbyn blir ATG-ombud. FOTO: Inger Boström

Först ut var Ulf som bland annat berättade, att de trivdes mycket bra på det nya stället och gladdes åt att de snart skulle bli ATG-återförsäljare. Han sa också, att han inte ägde Ica utan var anställd som VD.

Ulf och Janne. FOTO: Inger Boström

Ulf och Janne. FOTO: Inger Boström

Sen var det Jannes tur och han berättade att ombyggnationen inneburit 300 kvm utökad butiksyta och bredare varusortiment. Vi har två fina livsmedelsbutiker i Älvsbyn och dem ska vi vara rädda om, inflikade Per Nilsson, innan han släppte loss oss för att fråga.

Frågorna var många, alltifrån varför det är så svårt att hitta ströbröd, varför kakao inte finns bredvid kaffe och te och varför det inte går att köpa färsk fisk i butikerna.

FOTO: Inger Boström

FOTO: Inger Boström

Lokalproducerad mat efterlystes och att de skulle skyltas bättre och ha en mer säljande plats. Ulf och Janne gav utförliga och bra svar på våra frågor. De medgav att inköpen styrs centralt, men att de tycker, att det är viktigt att stödja lokala matproducenter. De lovade också att göra allt vad de kan för att tillmötesgå våra önskemål och tips.

Mycket trevligt var det att känna två konkurrenter på pulsen och att samtidigt få veta att samarbetet dem emellan är gott.

Östen Nilsson informerade om halkskydd. FOTO: Inger Boström

Östen Nilsson informerade om halkskydd. FOTO: Inger Boström

Så blev det Östens tur att berätta om halkskydd och ”nabbskor”. Vi imponerades av utbudet! På sportaffären finns allt ifrån enkla, billigare till stabilare, dyrare.

Östen gick igenom alla noggrant, både till funktion och också kvalité. De skickades runt för att vi skulle få se och känna.

Våra gäster avtackades med långa varma applåder. Ännu en lyckad träff var snart till ända men fikat återstod. Tur var väl det, så vi fick prata av oss en stund! Vi hade mycket att ventilera för det hördes på både ljudnivå och munterhet.

Inger Lundberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.