Snöplig förlust för ÄIF Hockey

07 NOV 2016
Johan Grönlund (t.v) i hockeyrinken...

Johan Grönlund (t.v) gjorde mål efter tio sekunder.

ÄIF Hockey vann skotten med 43-31 i bortamatchen  mot Haparanda. Laget ledde också med 6-5 fram till mitten av sista perioden. Älvsbyn lyckades dock inte knyta ihop säcken utan förlorade med 6-7 (2-2, 3-2, 1-3).

ÄIF fortsätter att spela en anfallsglad ishockey. Drabbningen borta mot Haparanda utgjorde inget undantag.

Det var snabba puckar i bokstavlig bemärkelse när Johan Grönlund satte Älvsbyns ledningsmål redan efter tio sekunders (!) spel. När sedan Nils Näslund utökade till 2-0 åtta och en halv minuter senare såg ÄIF att gå mot en ny komfortabel seger (det blev ju 20-0 i premiären hemma mot Pajala)

Men Haparanda, som många gånger var uträknade, vägrade ge sig i denna svängiga match och reste sig på nio flera gånger.

Älvsbyn var i det så kallade förarsätet flera gånger under matchen. Bland annat ledde laget med 5-3 i mitten av andra perioden.

Men efter att ha dominerat tappade ÄIF initiativet i sista perioden. Snöpligt.

För detta var en match som Älvsbyn borde ha vunnit.

ÄIF:s målskyttar: Nils Näslund 2, Viktor Nyström 2, Magnus Lundström, Johan Grönlund,