Norrbottens flicklänslag klara för SM-slutspel

13 NOV 2016
Skrivet av :
Övre raden från vänster: Ulrik Danielsson, Alva Lommakka (Lira BK), Ida Löfgren (Storfors AIK), Ellen Westerberg (Alvik IK), Emelie Hjertberg (Piteå IF fd. Älvsby IF), Amanda Danielsson (Alvik IK fd. Luleå SK), Moa Similä (Piteå IF fd. Kiruna IF), Ida Sörensen (Kiruna IF), Filippa Strömbäck (Storfors AIK), Klara Lindbäck (Piteå IF), Lovisa Holmbom (Piteå IF fd. Munksunds SK), Emelie Berglund. Nedre raden från vänster: Tilda Westman (Assi), Alva Rosen (Notviken IK fd. Lira BK), Sally Samuelsson (Alvik IK, fd. Svartbjörsbyn IF), Hanna Bryggman (Storfors AIK), Alva Forsman (Luleå DFC), Josefin Kuo (Bergnäsets AIK), Signe Abrahamsson (Piteå IF), Alva Lodén (Bergnäsets AIK).

Övre raden från vänster: Ulrik Danielsson, Alva Lommakka (Lira BK), Ida Löfgren (Storfors AIK), Ellen Westerberg (Alvik IK), Emelie Hjertberg (Piteå IF fd. Älvsby IF), Amanda Danielsson (Alvik IK fd. Luleå SK), Moa Similä (Piteå IF fd. Kiruna IF), Ida Sörensen (Kiruna IF), Filippa Strömbäck (Storfors AIK), Klara Lindbäck (Piteå IF), Lovisa Holmbom (Piteå IF fd. Munksunds SK), Emelie Berglund. Nedre raden från vänster: Tilda Westman (Assi), Alva Rosen (Notviken IK fd. Lira BK), Sally Samuelsson (Alvik IK, fd. Svartbjörsbyn IF), Hanna Bryggman (Storfors AIK), Alva Forsman (Luleå DFC), Josefin Kuo (Bergnäsets AIK), Signe Abrahamsson (Piteå IF), Alva Lodén (Bergnäsets AIK).

I helgen avgjordes kvalet till Cup Kommunal – SM i fotboll för Sveriges talangfyllda ungdomar födda 2000. Norrbottens spelskickliga tjejer, med Emelie Hjertberg från Älvsbyn i laget, gick segrande ur gruppen och är klara för slutspel.

Det började med en jämn sammandrabbning mot Västerbotten under fredagskvällens. Slutresultat 2-2. Norrbottens mål gjordes av Tilda Westman (Assi) och Alva Lommakka (Lira).
Norrbotten vann sedan den viktiga söndagsmatchen mot Jämtland/Härjedalen med 4-0. Målgörare; 3 st Lovisa Holmbom (Piteå IF, fd. Munksunds SK), 1 st Tilda Westman (Assi).
Tack vare kvalsegern i gruppen, är Norrbotten direktkvalificerade till gruppslutspel i Cup Kommunal, som kommer spelas i Sundsvall 10-12 Februari.
Cup Kommunal – SM – är den sista resan ungdomsspelarna gör efter tre års träning med sitt distriktlag.  Norrbottens flicklag leds av Emelie Berglund (Piteå) och Ulrik Danielsson (Luleå).
– Vi är jätte nöjda över helgen och tjejernas fantastiska prestationer. Vi har många spelare av riktigt hög klass, men det gäller också att leverera som ett lag, vilket tjejerna också gjorde i helgen, säger Emelie Berglund, tränare i Norrbottens F-00.

Älvsbyn fortsätter fostra talangfulla ungdomar på flicksidan. Denna gång genom Emelie Hjertberg, tidigare Älvsby IF. Emelie spelar idag med Piteås F-19, men spelade senast ifjol flertalet matcher med Älvsbyns damer i division 1.

Vi från redaktionen grattar Emelie till hennes prestationer i distrikslaget, och önskar hon och laget lycka till i slutspelet av cup kommunal.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.