Företagarfrukost Oktober

Älvsbyns näringslivgala sätter fokus på varumärket Älvsbyn och dess företagare får ta åt sig strålkastarljuset att var bäst, allt under ord som tillsammans under en trevlig gala.

_dsc5410

Näringslivschef Pär Jonsson ville under fredagens företagarfrukost bland annat reflektera över den näringslivsgala som genomfördes förra helgen på Polar Hotel.

Tillsammans
I samarbete mellan Kommunen, Företagarna, Köpmannaföreningen och LRF riktas strålkastarljuset på ett antal företag och personer.

– Galans priskategorier visar den mångfald som finns bland företagen i Älvsbyn och arrangemanget stärker kontakterna lokalt, säger Elisabet Nordström från Företagarna.

– Bra fördelning av priser, säger Torgny Hortlund från Företagarna.

– Att bönder får vara med är fantastiskt, de är ju också företagare som ni verkar vara stolta över, säger Stefan Hardselius LRF.

– På galan kan vi träffas och se vad våra företagare kan och gör, säger Mikael Karlsson från Köpmannaföreningen.

– Skapa en bättre framtidstro med ett bra varumärke som Älvsbyn och göra det tillsammans, säger Peter Lundberg på Näringslivskontoret.

De fina nomineringsfilmerna till galan finns att se på www.youtube.com/alvsbyn Peter Lundberg passade även på att dela ut nytryckta exemplar av Älvsbybladet som snart kommer att landa i all kommuninvånares brevlådor.

_dsc5416

Intressant ledarutvecklingsprogram
Den 9/11 blir det en inspirationskväll inför Ledarutvecklingsprogrammet i höst.
Intressanta föreläsare som Stefan Enbom från Luleå Hockey och Markus Gustavsson från Prime PR-byrå kommer att delta, berättar Sofia Sundh.

Satsar mer med nya ägare
Vattenfall och Skellefteå Kraft går in som ägare i The Node Pole och stärker ägardelen betydande och gör dem till ett starkare namn på elmarknaden och i datacentersatsningar.

Jobbar för Biltestregion
Arjeplog, Arvidsjaur och Älvsbyn i samverkan med Business Sweden, Invest in Norrbotten och SPGA, Biltestarnas intresseorganisation arbetar för att stärka biltestverksamhet m.m.

_dsc5420

Polar Hotel går bra
Det var kul att genomföra Näringslivgalan på Polar Hotel, sa Michael Engzell och det har varit så mycket annat under året som betytt mycket.

– Det verkar som om alla Älvsbybor upptäckt hotellet efter ombyggnaden och jag tackar alla för gensvaret, säger Michael.

_dsc5421

Även Storforsen går bra
Med nya ägare har Hotell Storforsen upplevt det bästa året sedan 1995 och nu börjar det bli trångt eftersom fler vill bo på hotellet, sa hotellchefen Lotta Berglund.

–Vi har bokat redan för 2018 och RFN ökar även sin vinterdel och behöver boende. Det är roligt.

Nästa Företagarfrukost
Genomförs fredag den 25/11 och Julgröten serveras fredagen den 16/12 då bland annat nästa näringslivsprogram presenteras.

Text och foto: Sterling Nilsson.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.