Danskungen Elias

I fredags satte sig 17 tävlande och medpassagerare från Dansdraget på nattåget söderut för att börja sin långresa ner till Tierp där den regionala tävlingen Lussekattsbuggen och den nationella tävlingen Pepparkaksbuggen gick av stapeln.

Tävlingen arrangerades av dansföreningen Olands Bugg & Swing från Alunda och tävlingen hölls i danshallen ”Möbeln” i Tierp. Dansare från 24 olika dansklubbar från hela Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop och West Coast Swing. Det blev en intensiv, rolig och framgångsrik tävlingsdag för Dansdragets ungdomar.

Allra bäst lyckades Elias Johansson som fick dansa final i alla de tre discipliner (Lindy Hop, Boogie Woogie, Bugg) som han ställde upp i.

SAMSUNG CSC

Tävlingsdagen startade med Lussekattsbuggen (R-tävling) och där gjorde dansdragets alla unga dansare mycket bra ifrån sig. Elias Johansson och Lisa Lundström inledde tävlingsdagen med Lindy Hop Vuxen R och knep dagens första guld direkt.

Senare startade buggen och i klassen Bugg Junior R blev det dubbelt guldregn för Dansdraget. Segrade gjorde Axel Lind och Maja Engström och på andra plats kom Pontus Andersson och Ella Lidström.

I bugg Vuxen R tävlade Elias Johansson och Frida Grandin. Elias och Frida har utvecklats mycket under sista månaderna och det märktes tydligt på de bra domarsiffrorna som kom från domarna. Paret fick dansa presentationsdans, uttagningsheat, kvartsfinal, semifinal och final. Paret slutade som 4:a. i klassen BVR. Även Viktor Johansson och Ida Eklund dansade i samma klass och slutade på 20:e plats efter kvartsfinalen.

I Boogie Woogie Junior R knep Pontus Andersson och Ella Lidström sin allra första Boogie-pokal. Paret slutade på en fin 3:e plats i finalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

I boogie Woogie Vuxna R blev det ett guld till för Elias och Lisa.

Efter pausen drog Pepparkaksbuggen (N-tävling) igång och Dansdraget hadetävlande i de två stora klasserna Bugg Junior A/Vuxen B och Bugg 35+ A/Super. I den tuffa klassen Bugg Junior A/Vuxen B startade två par. Pontus Stenberg och Lisa Lundström slutade på 21:a plats och William Wikström och Emmy Engström blev 30:e. I Bugg 35+/Super A tävlande Kjell Landström och Maria Engström och paret slutade på 17:e plats.

Vilken härlig dag! Slutsummering efter dagen blev 6 guldpokaler, 2 silver och 2 brons. Tummen upp till vår lilla hejarklack som skrek sig hesa under dagen. Sist men inte minst det allra bästa och bestående minnena av tävlingsresan till Tierp får vi nog av den trevliga resan och det underbara ressällskapet.

Resultat Lussekatts- och Pepparkaksbuggen Tierp 2016.11.27

LHJR/VR
1. Elias Johansson – Lisa Lundström 2 guld

BWJR
3. Pontus Andersson – Ella Lidström 2 brons

BWVR
1. Elias Johansson – Lisa Lundström 2 guld

BJR
1. Axel Lind – Maja Engström 2 guld
2. Pontus Andersson – Ella Lidström 2 silver

BVR
4. Elias Johansson – Frida Grandin
20. Viktor Johansson – Ida Eklund

BVB
21. Pontus Stenberg – Lisa Lundström
30. William Wikström – Emmy Engström

B35+A/Super-A
17. Kjell Landström – Maria Engström

Text och Foto: Maria Engström / Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.