Byggruschen fortsätter i Älvsbyn med nytt villaområde

08 NOV 2016
Skrivet av :

backangen-3

Alla nya villatomter på Prästgärdan är redan sålda och därför har jobbet med att göra klart nästa villaområde påbörjats. I dag släpptes försäljningen av tomterna på Bäckängen.

Arbetet med att iordningsställa de 23 tomterna mellan Korsträskbäcken och Pärlansförskola/Knut Lundmarkskolan är i full gång.

– 18 intresseanmälningar har redan kommit in trots att vi inte marknadsfört området speciellt hårt. Det beror i sin tur på att alla formaliteter inte varit klara. Vi kan ju inte sälja tomter som ännu inte är godkända, berättar Lennart Lundgren, VD påÄlvsbyns Fastigheter AB.

Hus redan beställda

Att intresset är stort bekräftas också av Älvsbyhus. Det har redan börjat trilla inbeställningar hos hustillverkaren.

– Det är roligt att det finns ett stort intresse runt det nya fina välplanerade villaområdet. Vi har klart med en köpare på detta område redan nu innan tomterna är helt klara till försäljning och det finns ytterligare ett antal intressenter till tomterna, berättar Peter Hortlund, försäljare på Älvsbyhus.

Området ligger centralt med närhet till skolor och idrottsplats. Avståndet till alla faciliteter är bara några hundra meter.

– Det är ett attraktivt område och en positiv signal att Älvsbyn utvecklas. Det här känns jättekul och bäddar för en bra framtid, säger Helena Öhlund kommunalråd.

Intresserad? Se prospektet här:

Lediga tomter i centrala Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.