Astronaut besöker Älvåkraskolan

08 NOV 2016
Skrivet av :
Christer Fuglesang kommer till Älvsbyn. FOTO: NASA

Christer Fuglesang kommer till Älvsbyn. FOTO: NASA

Sveriges ende astronaut, Christer Fuglesang, besöker Älvåkraskolan den 17 november.

– Rymden är ett tacksamt ämne som fascinerar de flesta och väcker samtidigt nyfikna frågor. Jag hoppas att mitt besök kan hjälpa till att stimulera intresset för naturvetenskapliga ämnen hos både elever och lärare, säger Christer Fuglesang.

Besöken är del av en skolturné som arrangeras av Rymdstyrelsen och syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos elever och lärare runt om i landet.

Mellan den 14-18 november är Christer Fuglesang på skolturné i Luleå, Kalix, Haparanda, Norrfjärden, Hortlax, Boden, och Älvsbyn. Det är i första hand elever i årskurs 8 som han träffar och berättar om sina rymdresor.

Skolturnén finansieras av Rymdstyrelsen och är ett led i myndighetens arbete för att främja intresset för naturvetenskap och rymd hos svenska skolungdomar. Klasserna har förberett sig på olika sätt med skolarbeten med rymdanknytning och/eller frågor som de kommer att ställa till Christer när han kommer på besök.

Hittills har cirka 22 000 elever på ett 70-tal skolor över hela landet fått besök av Sveriges enda astronaut.
För mer information om skolbesöket:

Torsdag 17 november

13.00 – 15.00 Älvsbyn, Älvåkraskolan
Kontaktperson: Pia Åhman, bitr. rektor
Tel: 070 281 67 95

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.