Arctic Falls nya anläggning får internationell utmärkelse

15 NOV 2016
Skrivet av :
Klimathallen. FOTO: PER PETTERSSON

Klimathallen. FOTO: PER PETTERSSON

Arctic Falls nya klimathall i Piteå får av det ansedda brittiska magasinet ”Automotive Testing Technology International” den mycket prestigefyllda och internationella utmärkelsen ”Proving Ground of the Year”.

I mars 2016 stod den 400-meter långa klimathallen utanför Piteå klar och bara sju månader senare får Arctic Falls ta emot den internationella utmärkelsen.

Jonas Jalar, VD Arctic Falls. FOTO: STERLING NILSSON

Jonas Jalar, VD Arctic Falls. FOTO: STERLING NILSSON

– Det känns enormt roligt att få det här priset med tanke på allt arbete som ligger bakom denna investering. Att testa däck inomhus under verkliga förhållanden är något nytt och vi har på kort tid, tack vare personalens stora engagemang, lyckats erbjuda mycket bra testförhållanden, säger Jonas Jalar, VD för Arctic Falls.

Automotive Testing Technology International Magazine (ATTI) motiverar utmärkelsen med att peka på hur Arctic Falls klimathall ”varit årets mest lysande exempel på hur en större investering av ett bil- och däcktestföretag kan främja vidare utveckling inom fordonsbranschen”.

– Att ta med sig vinters svåra förhållanden inomhus och därigenom erbjuda en testmiljö som liknar en labb-miljö men i verkliga förhållanden, är verkligen fantastiskt. Det sparar tid och pengar, utökar säsongen och förtjänar högsta beröm, säger journalist Keith Read.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.