Älvsbyföretagare kan utses till norra Sveriges främsta entreprenör

Stefan Andersson och Ann-Chatrine Andersson, Delikatessfabriken eller Jonas Jalar, Arctic Falls? (t.h) På tisdag står det klart om någon av dem är norra Sveriges främsta entreprenör.

Stefan Andersson och Ann-Chatrine Andersson, Delikatessfabriken eller Jonas Jalar (t.h), Arctic Falls?  På tisdag står det klart om någon av dem är norra Sveriges främsta entreprenör.

Tisdagen den 15 november har entreprenörer från nio företag chansen att bli norra Sveriges främsta entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Umeå. Bland finalisterna som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i februari finns entreprenörer från Gävleborgs, Västernorrlands, Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län. Tre(!) finalister kommer från Älvsbyn –  Norrbottens pärla.

Efter en omfattande utvalsprocess står nio finalister klara att göra upp om titeln , däribland älvsbyföretagarna Ann-Chatrine Andersson och Stefan Andersson, Delikatessfabriken och Jonas Jalar, Arctic Falls.

– Årets finalister representerar vitt skilda branscher och kommer från olika delar av norra Sverige. Det alla har gemensamt är att de har en otrolig entreprenörsresa bakom sig och min förhoppning är nu att de kommer att fungera som förebilder för andra som funderar på att göra verklighet av sin affärsidé. Den oberoende juryn kommer helt klart att få det tufft att utse en vinnare bland alla dessa fantastiska entreprenörer, säger Ludwig Stendahl, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Norr i ett pressmeddelande.

De nio finalisterna är:

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 1 februari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Norr utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Angéla Ekman-Nätt (ESAM AB), Mats Lövgren (Megaron AB), Tobias Andersson (Turborilla AB), Anders Gothefors (Connect) och Ragnhild Backman (Backmans Fastighets och Företagsutveckling AB).

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott. SEB delar också ut priset Bästa internationella tillväxt i egenskap av huvudsponsor för EY Entrepreneur Of The Year.

Med start i Stockholm den 8 november utses under hösten regionala vinnare på sex entreprenörsgalor runt om i Sverige. Dessa möts i en nationell final i Stockholms stadshus i februari och huvudprisvinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Deras tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.