Snabb tillväxt för Årets Företagare i Älvsbyn

23 OKT 2016
Skrivet av :
Hans Björk, vice VD, Anton Björk, styrelseledamot, och Henrik Oskarsson, VD, från Acetec som är Årets Företagare i Älvsbyn. FOTO: STERLING NILSSON

Hans Björk, vice VD, Anton Björk, styrelseledamot, och Henrik Oskarsson, VD, från Acetec som är Årets Företagare i Älvsbyn. FOTO: STERLING NILSSON

Årets Företagare i Älvsbyn utsågs bokstavligen på goda grunder. Bolaget tillverkar avfuktare och ventilationsaggregat. Koncernen har på kort tid vuxit från tre till 21 anställda. 

– Vi har en god tillväxt med bra lönsamhet. Vi kör på, säger Henrik Oskarsson, VD, på Acetec AB, som vann det prestigefyllda priset.

Företaget har branscherfarenhet sedan 1988 med kontor och fabrik i Älvsbyn. Alla avfuktare och ventilationsaggregat tillverkas lokalt.

– Vi kontrollerar hela kedjan själva. Det tänker inte många på, säger Henrik.

Totalt har Acetec producerat mer än 15 000 enheter.

– Vi är väldigt stolta och glada över att vi både utvecklar och producerar våra produkter i Älvsbyn, förklarar Henrik och påminner om den speciella märkning som Acetec numera klistrar på sina produkter.
I nomineringsfilmen, under Näringslivsgalans prisceremoni, visades dekalen som förkunnar; ”ÄLVSBYN, SVERIGE”, under svensk flagg.

– Det är fantastiskt roligt att vi kan hålla till på en liten ort och leverera över hela Sverige, Norge och Finland.  Många vet inte om var våra produkter tillverkas men det ska vi ändra på, lovar Henrik.
Acetec AB har en snabb tillväxt. Personalmässigt har koncernen vuxit från tre fast anställda, 2011, till 21 anställda i dag.

– Vi är ett ungt jämlikt företag med låg medelålder som verkar lokalt, berättar Henrik.
Under Acetec AB finns även dotterbolagen Acetec Service AB, som åtgärdar krypgrunder, och Acetec Fastigheter.
Som Årets Företag kommer Acetec även att delta i utmärkelsen årets företagare i Norrbotten. Vinnaren i regionfinalen går till riksfinal.

Juryns motivering:

Ett företag som bygger sin tillväxt på ordning och struktur. Företaget styrs av flera personer som kompletterar varandra i ledningen av företaget.

Övriga nominerade var: Polar Hotel och Älvsby Ytbehandling

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.