Mutcho Årets kooperativ i Norrbotten

Kenth Ögren, Coompanion, Michel Ntoto, Mutcho, och Helan Öhlund, Älvsbyns kommun, vid torsdgens prisceremoni i Luleå.

Kenth Ögren, Coompanion, Michel Ntoto, Mutcho, och Helan Öhlund, Älvsbyns kommun, vid torsdagens prisceremoni i Luleå.

Vänskapsföreningen Mutcho ekonomiska förening i Älvsbyn har av Coompanion utsetts till Årets kooperativ. Priset på 10 000 kronor delades ut av Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund på torsdagen.

Mutcho är ett integrationskooperativ som på ett nytänkande och inspirerande sätt löser problem inom integrationsområdet i Älvsbyn.

– Vi är väldigt glada att fått dela ut det här priset till Mutcho om vi ser gör ett väldigt
viktigt arbete i Norrbotten. Mutcho arbetar på ett föredömligt och unikt sätt tillsammans med målgruppen för att lösa integrationsutmaningar. Föreningen stödjer samhället och människorna och deras mål att finna entreprenörskap och ljuset hos varje enskild människa är tydligt och därför utses de av oss i år till Norrbottens kooperativ 2016 säger Kenth Ögren ordförande Coompanion Norrbotten.

Coompanion ger kostnadsfri företagsrådgivning till grupper som vill starta företag tillsammans. Varje år uppmärksammar Coompanion ett företag som utmärkt sig och där de kooperativa principerna lagt grunden till en framgångsrik verksamhet. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma kooperativt företagande – ett företagande som ofta möter miljö- och samhällsutmaningar snarare än att bidra till dem.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.