Kränkande brev smutskastar fritidspolitiker

08 OKT 2016
Skrivet av :
Lars-Ingvar Wendt, Liberalerna, Älvsbyn.

Lars-Ingvar Wendt, Liberalerna, Älvsbyn.

Lars-Ingvar Wendt, Liberalerna, smutskastas i ett falsk mail som skickats till företag och politiker. Älvsby Tryck & Design AB har angetts som avsändare.
– Det som skrivs i mailet är fullständiga lögner, säger en av förklarliga skäl upprörd Lars-Ingvar.

Mailet började spridas i början av veckan med signaturen ”Rullstolsnisse” som författare. Lars-Ingvar Wendt beskylls bland annat för att leva på bidrag och utpekas som en ekonomisk belastning för samhället. Företagarna uppmanas ge honom ett arbete.
– Det är rent förtal. Som gammal militär är jag tjänstemannapensionär sedan en tid tillbaka och blir dessutom ålderpensionär om fyra månader.

I sin politiska gärning påstås det att Lars-Ingvar verkat för massinvandring och att han vill importera fler bidragstagare. Wendt får också skulden för fas 3.
– Företag som läst mailet undrar vad det är, berättar Lars-Ingvar och förklarar att meddelandet är utformat så att det ska se ut som om Älvsby Tryck är avsändare.

Vid en närmare granskning visar det sig dock att mailet kommer från en rysk adress.
– Hade det bara berört mig själv så hade jag inte brytt mig. Men nu är även tryckeriet inblandat och det accepterar jag inte. Känns som förtal gentemot mig som politiker och smutskastning av tryckeriet, säger Lars-Ingvar som, tillsammans med Älvsby Tryck, kommer att göra en polisanmälan.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.