Hållbarhet en självklarhet för Älvsbyhus

23 OKT 2016
Skrivet av :

Älvsbyhus är vinnare av priset Årets Hållbar utveckling. Företaget har alltid arbetat miljömedvetet men aldrig tänkt på saken i de banorna, utan mest sett sitt närproducerade koncept som en självklarhet.

– Framförallt har vi varit dåliga på att berätta om det, säger Kent Johansson, VD.

Kent gillade att Älvsbyhus nominerats i kategorin Årets Hållbar utveckling.

– Ett kul pris. I 70 år har vi tagit vara på allt från granstockarna som avverkas i våra norrländska skogar. Kärnvirket blir byggmaterial. Spån och flis eldas för uppvärmning av fjärrvärmenätet och vår fabrik.

alvsbyhus

Priset i Hållbar utveckling tilldelades Älvsbyhus.

På senare år har miljömedvetenheten stärkts ytterligare.

– Det är nog en fråga som mognar fram allt mer ju äldre man blir. Självklart vill vi bidra till ett bättre samhälle, säger Kent.
Detta gör Älvsbyhus inte bara genom närproducerade koncept utan även genom satsningar på fler järnvägstransporter och energieffektiviseringar. En annan spännande satsning är de nya husmodellerna.

– Det blir energisnåla så kallade nära noll-hus, berättar Stefan Johansson, bygg- och produktionschef.

 

Juryns motivering:

De har i tysthet arbetat med hållbarhet i sitt närproducerade koncept. Med sin satsning på energieffektiviseringar och fossilfria tågtransporter har de visat sitt miljöansvar.

Övriga nominerade: Tinor och Skatauddens lantgård

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.